Bolu'da beyaz et sektöründe öne çıkan Beypiliç ve Erpiliç firmalarının, kesimhanelerinin yanından geçen Büyüksu Deresi'ne zehirli atıklarını boşalttığı ortaya çıktı. Bu durum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün dikkatini çekti ve geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.

Para Cezası ve Suç Duyurusu

Yapılan incelemeler sonucunda, her iki firmaya toplamda 2 milyon 320 bin TL para cezası kesildi. Beypiliç ve Erpiliç firmalarına, "arıtmayı çalıştırmamaktan" dolayı tesis başına 1 milyon 160 bin TL ceza uygulandı. Ayrıca, Bolu Valiliği tarafından her iki firma hakkında "Çevreyi kasten kirletmek" suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Ek Ceza ve Önlemler

Meteoroloji uyardı! Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Sinop'a kuvvetli sağanak yağış geliyor! Meteoroloji uyardı! Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Sinop'a kuvvetli sağanak yağış geliyor!

Erpiliç firmasına, gerekli önlemleri almayıp suyu kirletmeye devam ettiği için ek olarak 2 milyon 323 bin TL ceza kesildi. Çevre kirliliğine neden olan bu eylemler, ilgili kurumlar tarafından sıkı bir şekilde denetlenecek.

Bolu Haberleri

Kaynak: İHA