Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yaşanan bir arazi anlaşmazlığı, trajik bir kaza ile sonuçlandı.

5 Mayıs'ta, Kornopa köyünde 67 yaşındaki O.E. ile 21 yaşındaki torunu O.E. arasında çıkan tartışma, evde bulunan bir bıçakla yaralamayla sonuçlandı. Taraflar arasındaki tartışmanın nedeninin arazi anlaşmazlığı olduğu öğrenildi.

Ormanda çıkan yangını vatandaşlar söndürdü! Ormanda çıkan yangını vatandaşlar söndürdü!

Yaralı Torun Hastaneye Kaldırıldı

Olayın ardından O.E., bıçakla yaralanarak Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ve burada tedavi edilerek taburcu oldu. Dedesi O.E. ise tutuklandı, ancak sanık avukatının itirazı üzerine daha sonra tahliye edildi.

Ev hapsinde tutulan O.E. hakkında "yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Duruşmanın ilk oturumunda sanık, torunuyla tartışma sırasında kendisine saldırdığını savunarak, kendisini korumak amacıyla bıçağı kullandığını söyledi. Olaydan pişman olduğunu belirten O.E., sağlık sorunları nedeniyle ev hapsinin kaldırılmasını talep etti.

Sanığın avukatı da O.E.’nin yaşlılık ve sağlık problemleri nedeniyle tedavi sürecinde zorluk yaşadığını öne sürdü. Dedesinden şikayetçi olan torunu O.E. ise, dedesinin kendisini öldürmeye çalıştığını ve bir anda saldırarak bıçakladığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, O.E.’nin ev hapsinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Aralık tarihine erteledi. Tarafların dinlenmesi sonucunda, sanığın cezalandırılması talebiyle ilgili duruşma sürecinin devam edeceği belirtildi.

Kastamonu Haberleri

Kaynak: İHA