Program, üniversite öğrencilerinin dijital ve siber güvenlik alanında farkındalıklarını artırmak, potansiyel yetenekleri tespit etmek ve genç girişimciliği teşvik ederek siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.

Başarılar ve Katkılar

2019 yılından itibaren uygulanan program kapsamında birçok ulusal ve uluslararası siber güvenlik yarışmasında önemli başarılar elde edildi. Program, yaklaşık 200 öğrencinin istihdamına katkı sağladı ve 7 genç girişimin ortaya çıkmasına olanak tanıdı.

2024 Dönemi Eğitimleri ve Bootcamp Seçmeleri

2024 dönemi eğitimleri, Ahiler, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Çukurova, Fırat, Güney Ege, Kuzey Anadolu ve Zafer Kalkınma Ajansı bölgelerinde 18 ilde, 22 farklı üniversiteden yaklaşık 750 öğrencinin katılımıyla başladı. Eğitimler, Haziran ayında tamamlandı. 14 Haziran 2024 tarihinde 18 ilde aynı anda gerçekleştirilen Bayrağı Yakala (Capture the Flag, CTF) sınavıyla başarılı olan 241 öğrenci, Siber Vatan Bootcamp'e davet edildi.

Siber Vatan Bootcamp Başladı

Kozlu Belediyesi Zabıta Ekipleri Fırın Denetledi... Kozlu Belediyesi Zabıta Ekipleri Fırın Denetledi...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Akdeniz Üniversitesi'nin katkılarıyla Siber Vatan Bootcamp etkinliği başladı. Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı etkinlikte, takımlar oluşturularak siber güvenliğin alt temalarında 80 saat derin ve teknik eğitimler, uygulamalar ve yarışmalar gerçekleştirilecek. Başarılı olacak yaklaşık 120 öğrenci, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi koordinasyonunda stajyer olarak istihdam edilecek.

Siber Vatan Vizyon Buluşmaları

27-28 Temmuz 2024 tarihlerinde, Siber Vatan Vizyon Buluşmaları gerçekleştirilecek. Öğrenciler, siber güvenlik ekosistemi aktörleri ile görüş alışverişi yapabilecek, projelerini sektör temsilcilerine sunarak staj ve çalışma fırsatı elde edecekler.

Türkiye Yüzyılı Siber Vatan Gençlik Buluşması

28 Temmuz 2024 tarihinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın BAK, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan'ın katılımıyla Türkiye Yüzyılı Siber Vatan Gençlik Buluşması düzenlenecek. Buluşmada, Milli Teknoloji Hamlesi ışığında yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi süreçlerinde Siber Vatan Programı öğrencilerinin üstlenebileceği görevler ve güncel konular ele alınacak.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: İHA