Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, sivil toplum kuruluşlarından bir sendikanın başkanına para cezası uygulandığı iddia edildi.

Takımlar kıyasıya yarıştı! Takımlar kıyasıya yarıştı!

İddiaya göre, yönetici konumunda çalıştığı iş yerinde usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla kurum içi başlatılan incelemenin ardından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla suçlu bulunduğu kanıtlandığı iddia edilen sendika başkanının mecburen emekliye ayrılmak zorunda kalmasının yanı sıra idare tarafından da 34 bin lira para cezası uygulandığı öne sürüldü.

“SÜTÜ BOZUK SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN BOYNU KIRILSIN”

Görüşlerine başvurduğumuz bir sendika başkanı, emekçilerin hakkını savunmak için göreve gelen sözde sendika yöneticilerinin kendi menfaatleri doğrultusunda usulsüzlükler yapmalarını şiddetle kınadığını belirterek, “Bu tür zihniyette olanların sendika camiasının içinde yerleri kesinlikle olmamalıdır, bu kişiler yüz karamızdır, ayıklanmalılar, aramızda barındırılmamalılar.  Böyle sendikacılar yüzünden de bizlere ‘sendika ağası’ yakıştırmasında bile bulunulduğunu duyduk. Sütü bozuk sendika yöneticilerinin boynu kırılsın” dedi.

SENDİKALAR NE İŞ YAPAR?

Sendikalar; üyelerinin çalışma koşullarını iyileştirmek, ücretlerini artırmak, çeşitli ekonomik, sosyal, ve kültürel haklar sağlamakla görevlidir.
 

Muhabir: Orhan Akyüz