Kdz.Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED), 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü için açıklama yaptı.

Zonguldak'ta korkutan yangın! Zonguldak'ta korkutan yangın!

 Kdz.Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“BASIN ÖZGÜR OLDUKÇA GÜVENİLİR OLACAKTIR”

" 24 Temmuz 1908, basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteciler, sermaye ve kamu otoritelerine karşı verdikleri zorlu mücadele sayesinde gazetelerini ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başlamışlardır. Bu anlamlı gün “Gazeteciler ve Basın Bayramı” ya da “Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü” olarak kutlanır, anılır. 

Kamuoyunun kaynağından doğru haberi almasını sağlayan basının özgür olmasının önemi, tıpkı iletişim zorunluluğu gibi gerçekliğini sonsuza dek koruyacaktır. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan medyanın, temel olarak haber alma ve yayma görevi üstlendiği bilinir. Basın ve geniş anlamda medya, özgür oldukça, etkisi güçlü ve bir o kadar güvenilir olacaktır. Güvenilirlik ise insanlığın birinci önceliğidir. 
Bunun mücadelesini dün verenler, bugün içinde olanlar ve yarın da aynı yolda mücadele edecek meslektaşlarımız baş tacımızdır.
Bizler, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) yönetimi olarak, “mesleğimize meslektaşlarımıza ve Ereğli’mize fayda sağlama” misyonu, “bölgemize, ülkemize ve dünyamıza entegre olma” vizyonu ile faaliyetlerimizi sürdürürken, basın özgürlüğü konusundaki duyarlılığımızı katıldığımız her platforma duyumsatıyoruz.

Öte yandan, günümüzde de sansür; ekonomik, siyasi ve kamu otoritesi marifeti ile zaman zaman hortlamakta, ulusal veya yerel mecralarda kamuoyunun haber alma hakkı, dolayısı ile basın özgürlüğü engellenmektedir. Oysa mesleki etik ilkelere, evrensel insan haklarına uyan ve hukuk çerçevesinde kalmaya özen gösteren basın, demokrasideki dördüncü temel güç olarak yüklendiği görevi gereği tam özgür olmalıdır. Hukuki ve kamusal düzenlemelerde bu esas teminat altına alınmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle “24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü” nü kutluyor; tam özgür, tam bağımsız, tarafsız ve güçlü basının var olması için mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha ifade ediyoruz.
Saygılarımızla… "

Whatsapp Image 2024 07 22 At 18.58.57

Editör: Emre Sürücü