İlk devreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Barış Güney, şampiyonluk için kurulan bir kadro olduklarını vurgulayarak 3 hedeflerinden bir tanesini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kendilerinin sadece şampiyonluk hedefi olan bir basketbol takımı değil aynı zamanda Zonguldak'ta özellikle çocuklara yönelik birçok sosyal sorumluluk projesi ve altyapı hedefleri olan bir kulüp olarak tanımlayan Güney, "Altyapı projemizi hayata geçirerek çocuklarımızı kötü alışkanlıklarından uzaklaştırmak istiyoruz bu doğrultuda hedeflerimiz var. Sadece kadın olarak bakılmasın aynı zamanda erkek çocuklar için de yapacağız. Yönetimimizle birlikte bu ortamı oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

“3 HEDEFİMİZDEN BİRİNİ BAŞARDIK”
Barış Güney  “Zonguldak Spor Basket 67 olarak birinci ligde şampiyonluk yaşayarak Süper Lig’e çıkma hedefiyle kurulmuş bir takımız. İlk yarı hedefimiz evimizde maç kaybetmemekti bunu başardık ve ligde 15’te 14 yaptık. Aslında bizden daha bütçeli, daha geniş kadro rotasyonuna sahip takımlar var. Biz bu takımlarla şampiyonluk yarışı içerisindeyiz. Bu süreçte savunmada gösterdiğimiz sertlik çok önemliydi.

İlk yarıda en güçlü rakiplerimizle maçlarımızı deplasmanda oynadık. Ferhatoğlu Gürespor ve Bodrum gibi iki önemli rakibimizle ikinci yarı maçlarını evimizde taraftarımız önünde oynayacağız. Bu yönden güzel bir avantajımız var, avantajımızı kullanmak istiyoruz."

Zonguldak Kömürspor ile Kırıkkale FK, 3 günde 2 kez karşılaşacak! Zonguldak Kömürspor ile Kırıkkale FK, 3 günde 2 kez karşılaşacak!

“MÜTHİŞ BİR SEYİRCİ GÜCÜMÜZ VAR”
Zonguldak'ta basketbola olan ilginin sanıldığından daha çok olduğunu belirten Güney, "Türkiye Basketbol seyirci ortalamasına bakıldığı zaman Zonguldak’ın müthiş bir seyirci gücü var basketbolda bu göz ardı ediliyor, insanlar bunu bilmeli. Taraftarlarımızla bütün olduğumuz zaman en çekinilen deplasmanlardan bir tanesiyiz. Önümüzdeki hafta Emlak Konut Gelişim ile evimizde oynayacağız. 2000 kişiyi salonumuza bekliyoruz."

“BİZİM TEK HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK DEĞİL”
Bizi sadece şampiyonluk hedefi olan bir Basketbol Takımı olarak tanıtıyorlar ancak öyle değil. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projeleri içerisindeyiz. Elbette şampiyonluk hedefimiz var fakat bunun ötesinde hedeflerimiz de var. Zonguldak’a basketbolu aşılamak istiyoruz. Altyapı projemizi hayata geçirerek çocuklarımızı kötü alışkanlıklarından uzaklaştırmak istiyoruz bu doğrultuda hedeflerimiz var. Sadece kadın olarak bakılmasın aynı zamanda erkek çocuklar için de yapacağız. Yönetimimizle birlikte bu ortamı oluşturmaya çalışıyoruz.

Hedeflediğimiz projeler ile birlikte çocukları hem sosyalleştirebileceğimiz, hem kötü alışkanlıklarından uzaklaştırabileceğimiz aynı zamanda da geliştirebileceğimiz büyük bir altyapı projesi planlıyoruz. Bunun için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Zonguldak halkı bizi sadece bir takım olarak görmesin.”

Emre Sezer

Editör: Emre Sürücü