Ajanslar, gençleri geleceğin iş dünyasında gerekli becerilerle donatmak, uygun işlerde istihdam etmek ve üretim süreçlerine dahil etmek için çeşitli çalışmalar yaptı. Bölgesel ve iller bazında farklı fon kaynakları kullanılarak projeler desteklendi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Başarıları

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, bu kapsamda ulusal ve bölgesel kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle işbirliği yaparak 20 milyon TL kaynak sağladı. Ajans, 4 merkez kurulumuna, 12 projeye hibe desteği verilmesine, 8 genç girişimin desteklenmesine ve 1.479 kişiye istihdam sağlamaya öncülük etti. Ayrıca, Türkiye genelinde siber güvenlik çalışmalarında ve tescilli markası Siber Vatan'ın faaliyetlerinde başarı sağladı.

Whatsapp Image 2024 08 15 At 13.48.13

BAKKA'dan Türkiye Genelinde Birincilik

13-14 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılan değerlendirmelerde, tüm ajansların tema faaliyetleri geniş bir katılımcı havuzunda oylanarak değerlendirildi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, temanın sahiplenilmesi, genel çıktıları, yenilikçi uygulama ve başarı hikayesi ile sunum performansı kriterlerinde Türkiye genelinde birinci seçildi. Bu başarı, ajansa 2025 yılı için daha yüksek performans payı ve ödeneği almaya hak kazandırdı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, sürecin yönetiminde destek veren Ajans Yönetim Kurulu, personel, yerel paydaşlar ve Genel Müdürlüğe teşekkür etti.

Tekneler limana kaçıyor! Tekneler limana kaçıyor!

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ