Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak’taki Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı’nın (Amelebirliği) 2024-2028 dönemi 9 kişilik yönetim kurulu, ilgili bakanlığın da atamasıyla tamamlandı.

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE 5 KİŞİ SEÇİMLE GELMİŞTİ

Veli Köktürk başkanlığında oluşan Amelebirliği yönetimine, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) müessese müdürlükleri Kozlu, Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Amasra’da 29 Mayıs 2024’de yapılan seçimlerde Osman Tutkun, Savaş Arslantor, Ramazan Aktepe, Metin Artırmak ile Yasin Sagay seçilmişti.

Bir bardak çay zamlandı! Bir bardak çay zamlandı!

4 YÖNETİM KURULU ÜYESİ ATAMAYLA BELİRLENDİ

Bu arada TTK Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş’in yanı sıra kurumun müessese müdürlüklerinden Karadon’dan Recep Ayyıldız ve Kozlu’dan Yusuf Aydın işveren temsilcisi olarak doğrudan Amelebirliği Yönetim Kurulu üyeliklerine atanmışlardı. 

Whatsapp Image 2024 07 25 At 13.28.25

ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRÜ AMELEBİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan da beklenen atama gerçekleşti. 
Bakanlığın Çalışma Genel Müdürü Dr. Mehmet Baş, bakanlığın temsilcisi olarak doğrudan Amelebirliği Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.
Baş’ın atama yazısının, Amelebirliği Başkanlığı’na tebliğ edildiği öğrenildi.

ATAMA YAPILMADI

Kurumun diğer müessese müdürlüklerinden Üzülmez’den 1, Amasra’dan 1 ve Armutçuk’tan 1 olmak üzere işvereni temsilen Amelebirliği Yönetim Kurulu üyeliklerine atama yapılmadı.

TEMSİLCİ SAYILARI DEĞİŞMİŞTİ

Öte yandan başkanla birlikte daha önce 15 kişiden oluşan yönetim kurulu üye sayısı 9’a, diğer yandan şube temsilciliği sayısı da Zonguldak (Merkez - Üzülmez), (Karadon - Gelik) iş yerlerinin birleştirilmesiyle 7’den 5’e düşürülmüştü.

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal