ZONGULDAK

Atınç Kayınova o köprüyü ele aldı!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Belediye Meclis Üyesi  yeni yapılacak köprünün yetersiz olduğunu ve yeniden değerlendirilmeye alınması gerektiğini açıkladı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Grup Başkanı Atınç Kayınova, dere ıslah projesi kapsamında yapılacak olan köprünün yetersiz olduğunu açıkladı.

Kayınova açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Yaya köprüsü yetmez

Çok değil 2023 Haziran ayından itibaren Zonguldak’ta revizyon imar planı tartışmaları yapıldığını herkes hatırlayacaktır. Ben ve yüksek inşaat mühendisi arkadaşım sayın Ozan DEMİRTAŞ gerek belediye meclisi oturumlarında gerekse de imar komisyonunda aylarca sunulan bu imar planına ve Fevkani yıkımına bağlı olarak şehirde yaya güvenliğinin kalmayacağını aktardık. Tüm planlamaların araç hareketlerine göre yapıldığını, yapılan düzenlemelerin sayı ve şekil olarak eksik olduğunu, yerlerinin ve açılarının araç ve yaya hareketlerine uygun olmadığını birçok kere dile getirdik. Sonuçta bugün Soğuksu’dan gelen bir vatandaşımız Acılık üstünden Gazipaşa’ya giderken 14 şerit araç, 1 tren yolu aşmak zorunda. Zonguldak halkı ve esnafı olarak birlikte yaşıyor ve görüyoruz.

Yaya köprüsünden 12 katlı yönünden çıktığımızda, sağlı sollu tersten gelen araçların olduğu ve ışıkların yayaya göre değil de araçlara göre düzenlendiği, yaya geçidinin olmadığı ve olmasının da teknik olarak ve trafik mevzuatına göre mümkün olmadığı bir kavşağa adım atıyoruz.  

3 gün önce sayın Mustafa Çağlayan köprünün görselliği ile ilgili bir açıklama yapmış ve “şehrimize yakışan bir köprü olacak” demiş. Tabi ki güzel ve şehrimizin merkezine yakışan bir köprü olsun isteriz biz de. Ama yetmez. Köprünün yeri, boyutları, yaya mı, araç mı ya da her ikisi bir arada mı olmalı gibi birçok tartışılması gereken konu varken sadece görselliğini konuşmanın eksiklik oluşturacağını düşünüyorum. Şehir de, hayat da, insanlar da, alışkanlıklar da değişiyor, her şey değişiyor. Bu sebeple yeni bir şeyler yapılacaksa uzun erimli değerlendirmek şart.

İlla ki aynı yere mi olmalı, tek bir tane mi olmalı, boyutları ne olmalı, araç-yaya bir arada mı olmalı, selden korunmak adına ek bir teknolojisi olmalı mı vb. soruları yanıtlamak lazım. Şehrimizle ilgili bu tür konularda bilim odaklı görüş sunan, kafa yoran, emek harcayan meslek örgütlerinden şehrin değişen şartlarına yönelik görüş istemek yerine DSİ teknokratlarınca yapılan bir planlamanın değerli ama eksik olduğu düşüncesindeyim.   

Devamı yorumda..”dedi