GENEL

Atatürk'ün İzinde! Kastamonu'da Hüsnü Açıksöz Anılacak, Basın Onur Ödülleri Sahiplerini Bulacak...

Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri kapsamında 27 Ağustos Salı akşam saat 18.00'de Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından “Hüsnü Açıksöz'ü Anma ve Basın Onur Ödülleri” etkinliği düzenlenecek.

Abone Ol

Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri çerçevesinde, 27 Ağustos Salı akşamı saat 18.00'de Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından “Hüsnü Açıksöz'ü Anma ve Basın Onur Ödülleri” etkinliği düzenlenecek.

Hüsnü Açıksöz'e Vefa

Programda, milli mücadelenin önemli isimlerinden ve basın dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Hüsnü Açıksöz anılacak. Bu etkinlik, Türk basınına katkıda bulunmuş dört önemli gazeteciye "Basın Onur Ödülü" verilmesiyle taçlanacak.

Basın Onur Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Ödüller, Türk basınının en kıdemli kalemi Yavuz Donat, yurt haberciliğinin duayen ismi Ahmet Tek, DHA Genel Müdürü Cemal Coşkun ve KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'e takdim edilecek. Bu ödüller, Kastamonu ve Türk basınına yıllarca hizmet eden bu isimlere şehrin protokolünün katılımıyla sunulacak.

Hüsnü Açıksöz'e Dair Sunum

Programın bir diğer önemli parçası, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz'ın yapacağı Hüsnü Açıksöz'e dair sunum olacak. Bu sunum, Açıksöz'ün milli mücadeledeki rolünü ve basın alanındaki etkisini detaylı bir şekilde ele alacak.

"Son Akşam Yemeği" Filmi Ücretsiz Gösterilecek

Etkinlikte, KGD tarafından gösterim hakkı alınan "Son Akşam Yemeği" isimli sinema filmi de katılımcılara ücretsiz olarak izlettirilecek. Bu film, programın sonunda gösterime sunulacak.

Kabri Başında Kuran-ı Kerim Tilaveti

Etkinlikler çerçevesinde Hüsnü Açıksöz'ün Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında da Kur'an-ı Kerim okunarak dua edilecek.

ft: hüsnü açıksöz ödül