Köy sakinlerinden Fatma Öztürk'ün Atatürk'e ikram ettiği ayranın ardından, Atatürk’ün tavsiyesi üzerine köyün adı Selamlar olarak değiştirildi. O tarihten bu yana, her yıl 18 Temmuz'da Atatürk'ün köye gelişi kutlanıyor.

90. Yıl Kutlamaları ve Katılımcılar

Bu yıl da Selamlar köyünde büyük bir coşkuyla kutlamalar düzenlendi. Etkinliklere Düzce Valisi Selçuk Aslan, Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Subekçi, Gümüşova Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, İGM Başkanı Fazlı Koç, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Halkı bilgilendirdiler! Halkı bilgilendirdiler!

Kutlamalarda Mehteran Gösterisi ve Ayran İkramı

Mehteran eşliğinde başlayan programda, Vali Selçuk Aslan'a çeşmelerden akan ayran ikram edildi. Vali Aslan, yaptığı açıklamalarda, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selamlar köyüne teşriflerinin 90. yılını büyük bir heyecan ile kutluyoruz. Fatma ninemiz Atatürk'e ayran ikram ettiği anın duruşu ve kıyafetini beğenen büyük Ata, evlatlarımızın bundan sonra böyle olmasını istediğinde Selamlar köyündeki değişimi gördüm, okudum ve mutluluk duydum” ifadelerini kullandı.

Düzce Haberleri

Kaynak: İHA