Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Arya Yatırım Platformu iş birliğiyle düzenlenen "Batı Karadeniz Girişimcilik Yolculuğu,  Başarı için İlk Adımlar" programının tanıtım toplantısı ve "Startup 101 & Yalın Girişim" semineri, 16 Eylül 2024 tarihinde Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve girişimcilere yol göstermek amacıyla düzenlenen bu etkinlikte, farkındalık oluşturma, eğitim ve mentorluk konularında önemli adımlar atılması hedefleniyor.

Etkinlik Programı ve İçeriği

Etkinlik, saat 14:00’te açılış konuşmaları ile başlayacak ve ardından program tanıtımı yapılacak. Saat 15:00’te gerçekleştirilecek "Startup 101 & Yalın Girişim Semineri" ile girişimciler ve girişimci adayları, yalın girişim metodolojileri hakkında bilgi sahibi olacaklar. Saat 15:45'te ise Arya Girişim Akademisi mezunu başarılı girişimcilerin katılacağı "Deneyim Paylaşımı" oturumu düzenlenecek. Etkinlik, 16:30’da başlayacak B2B görüşmelerle sona erecek.

Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var

Etkinlik Akışı:

  • 14:00 – 14:30: Açılış Konuşmaları
  • 14:30 – 15:00: Program Tanıtımı
  • 15:00 – 15:45: Startup 101 & Yalın Girişim Semineri
  • 15:45 – 16:30: Deneyim Paylaşımı (Arya Girişim Akademisi mezunu başarılı girişimciler)
  • 16:30 – 17:00: B2B Görüşmeler

Etkinliğin Öne Çıkan İsmi: Ahu Büyükkuşoğlu Serter

Etkinlikte konuşmacılar arasında yer alacak isimlerden biri de Arya Yatırım Platformu’nun Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter. Türkiye'nin ilk toplumsal cinsiyet odaklı etki yatırım fonu olan Arya Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kurucusu olan Serter, aynı zamanda Türkiye'nin en yenilikçi 20 şirketinden biri olan Fark Holding'in başkanı. Şişecam, TAYSAD ve TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Serter, aynı zamanda Galata İş Melekleri ve Endeavor Türkiye Üyesi. Fortune Türkiye tarafından "En Güçlü 50 Kadın" arasında gösterilen ve ABD’de "100 Milyon S+ Kategorisi Girişimci Kadın Ödülü" sahibi olan Serter, girişimcilik alanında örnek bir lider olarak tanınıyor.

Girişimcilik Ekosistemine Katkı Sağlayacak

Batı Karadeniz bölgesinde girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi amaçlayan bu program, girişimcilerin ve girişimci adaylarının eğitim ve mentorluk ihtiyaçlarını karşılayarak bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Editör: İrem Karagöz