ANFİDAP heyeti, ANFİDAP yöneticisi İsmail Mansur Özdemir, dönem sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, Milat Gazetesi yazarı Tayyar Tercan ve Filistin Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Zahir Elbek’ten oluşan bir grupla Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Heyeti, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve Ankara’daki KGK üyeleri karşıladı.

Whatsapp Image 2024 09 27 At 10.06.51

Yürüyüş Hazırlıkları Sürüyor

6 Ekim’de düzenlenecek yürüyüş hakkında bilgi veren ANFİDAP yöneticileri, Filistin davasına katkılarından ötürü KGK'ya teşekkür etti. ANFİDAP yöneticileri, Filistin’de yaşanan olayları soykırım olarak nitelendirirken, İsrail’in bu politikasının Türkiye için de tehdit oluşturduğunu vurguladı. Filistinli Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Zahir Elbek ise, Türk halkının Filistin’e gösterdiği dayanışmanın uluslararası alanda önemli bir mesaj taşıdığını belirtti.

Whatsapp Image 2024 09 27 At 10.06.50

Kıransoy; ‘ Ya kurt olup çevremizdeki çakalları kovacağız, ya da koyun olup kurtlara yem olacağız’ Kıransoy; ‘ Ya kurt olup çevremizdeki çakalları kovacağız, ya da koyun olup kurtlara yem olacağız’

Sivil Toplum ve Siyasi Partiler Bir Arada

ANFİDAP dönem sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, Türkiye'de tüm kesimlerin Filistin davasında ortaklaştığını vurguladı. Yürüyüşe birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra, farklı siyasi partilerin de Türk ve Filistin bayraklarıyla katılım sağlayacağını ifade etti.

TBMM'ye Çağrı Yapıldı

Ziyarette ANFİDAP adına konuşan İsmail Mansur Özdemir, TBMM’ye sunulan “Gazze’deki soykırıma ortak olanların yargılanması” önerisi hakkında bilgi verdi. Özdemir, ANFİDAP’ın bu önerinin yasalaşması için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti ve KGK'nın Filistin davasına gösterdiği ilgiye teşekkür etti.

Whatsapp Image 2024 09 27 At 10.06.51 (1)

173 Gazeteci Şehit Edildi

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Gazze’de yaşanan trajedinin insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu vurguladı. Dim, son bir yılda 173 gazetecinin hedef alınarak şehit edildiğini ifade etti ve Konsey olarak Filistin’e yönelik duyarlılığı uluslararası mecralarda dile getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Büyük Yürüyüş 6 Ekim’de

ANFİDAP, 6 Ekim 2024 Pazar günü saat 13.30’da Ankara Kurtuluş Parkı’nda toplanarak Anadolu Meydanı’na yürüyecek. Başkentteki birçok sivil toplum örgütünün de katılacağı yürüyüş, Filistin’e destek amacıyla gerçekleştirilecek.

Gündem Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ