Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağının -320 kodunda meydana gelen faciada yaşamını yitiren madenciler için anma programı düzenlendi. Gece vardiyasından çıkan ve sabah vardiyasına başlayacak olan maden işçilerinin katılımıyla gerçekleşen programda, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehit madenciler anıtının önüne, hayatını kaybeden 43 madenci anısına baret ve karanfil bırakıldı.

A W307826 02

Belediye Başkanı Recai Çakır'dan Destek Sözü

Amasra ilçesinde Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın düzenlediği organizasyona, hayatını kaybeden madencilerin yakınları da katıldı. Programa TBMM Başkan Vekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş de iştirak etti.

A W307826 03

Konuşmasında Başkan Çakır, “İki yıl önce yaşadığımız facianın ardından adliye koridorlarında mücadelemiz sürüyor. Kaybettiğimiz evlatlarımızın ailelerine sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Bu acıyı en yakından yaşayan sizlersiniz, biz de yanınızdayız. Bir daha bu tür acıların yaşanmaması için mücadeleden geri durmayacağız,” ifadelerini kullandı.

A W307826 05

Bartın Jandarma'dan kaçamadı! Bartın Jandarma'dan kaçamadı!

Amasra Belediyesi’nin etkinlikleri, gün boyunca ilçede gerçekleştirilecek basın açıklaması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimi gibi programlarla devam edecek.

A W307826 04

Bartın Haberleri

Kaynak: İHA