Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ta, kaldırımlardaki yaprakların üzerine basan insanların kayarak düşme tehlikesi yaşadıklarına dikkat çekildi.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak-Kozlu ilçesi kara yolunun yanındaki yoğunlukla kullanıldığı bilinen kaldırımın güzergahına ağaçlardan düşen yaprakların oluşturduğu bitki örtüsünün temizlenmemesinin insanlar için tehlike oluşturduğuna işaret edildi. 

MHP’de kriz büyüyor! 2 yönetim kurulu üyesi istifasını verdi MHP’de kriz büyüyor! 2 yönetim kurulu üyesi istifasını verdi

Whatsapp Image 2024 08 22 At 12.36.35

“Yapraklar gizli buzlanma tuzağı”

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında ve çevresinde Alışveriş Merkezleri (AVM) ile kafelerin yer aldığı uzun mesafeli kaldırımın yanlarında bulunan ağaçlardan sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte yaprakların beton parkeden yapılmış zemine düşmesinin görüntü kirliliğinin yanı sıra yürüyen insanlar açısından da tehlikeye yol açtığına dikkati çeken vatandaşlar, şöyle konuştu:
“Buradan yürüdüğümüzde yaprakların üzerine ister istemez bastığımız anda buzda kayıyor gibi oluyoruz. Yani ayağımızın kaymasından dolayı düşme tehlikesi yaşıyoruz. Kaldırımdaki bu düşen yaprakların üzerinde yürümek bazılarının hoşuna gidebilir, bazıları açısından da görüntü kirliliğine yol açtığını düşünenler olabilir. Demek istediğimiz şu ki bu yapraklar gizli buzlanma gibi tuzak niteliğinde, bir an önce temizlenmelerinin zaruri ihtiyaç olduğu kanısındayız. Üzücü kazaların yaşanmaması adına ivedilikle sorunun çözümüne yetkililerin odaklanmalarını istiyoruz.”

Whatsapp Image 2024 08 22 At 12.36.36

“Belediyeden temizlik istiyoruz”

Zonguldak 100. Yıl Belediye Otobüs Terminali ile karşısındaki kaldırım arasındaki üst geçitin merdivenlerinde de yoğun yaprak birikintilerinin bulunduğuna dikkati çeken vatandaşlar, “Yetkililer buraları görmüyorlar mı? Yaprakların temizlenmesi için önceden üzücü bir durumun mu yaşanması gerekiyor? Çevre temizliğine titizlikle itina gösterilmesini istiyoruz, belediye başkanından hassasiyet göstermesini bekliyoruz” dediler.

Whatsapp Image 2024 08 22 At 12.36.36 (1)

Whatsapp Image 2024 08 22 At 12.36.36 (2)

Muhabir: Orhan Akyüz