Bugün, 6 Eylül 2024 itibarıyla gram altın, çeyrek altın, ve Cumhuriyet altını fiyatlarındaki son durumu sizler için derledik.

Gram Altın Fiyatı Ne Kadar?
Altının gram fiyatı, güne yükselişle başladı ve şu anda önceki kapanışının üzerinde 2.754 TL seviyesinde işlem görüyor. Yatırımcılar, gün içerisinde bu seviyedeki dalgalanmaları takip ediyor.

Çeyrek Altın Fiyatı Ne Kadar?
Çeyrek altın, 6 Eylül itibarıyla 4.540 TL'den alıcı buluyor. Çeyrek altın, yatırım için en çok tercih edilen altın türlerinden biri olmaya devam ediyor.

Satışlarda Düşüş, Sektörde Yükseliş Satışlarda Düşüş, Sektörde Yükseliş

Cumhuriyet Altını Fiyatı
Cumhuriyet altını ise 18.100 TL'den satılıyor. Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki hareketlenmeleri değerlendirerek pozisyon almaya çalışıyor.

Ons Altın Fiyatı
Altının ons fiyatı, gün içinde yüzde 0,1 oranında artış göstererek 2.519 dolar seviyesinde işlem görüyor. Piyasalar, özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarını ve küresel ekonomik verileri yakından izliyor.

ABD Verileri ve Altın Fiyatlarına Etkisi
ABD’de açıklanan ADP özel sektör istihdam verilerinin beklentilerin altında gelmesi ve enflasyon ile resesyon endişelerinin devam etmesi, altın piyasasında oynaklığı artırıyor. Bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerinin piyasalara nasıl yön vereceği merak konusu.

Teknik Analiz: Altın Fiyatları Ne Olur?
Analistlere göre, altının ons fiyatında 2.530 dolar seviyesi direnç, 2.500 dolar seviyesi ise destek olarak izleniyor. Bu kritik seviyeler altındaki dalgalanmalar altının seyrini belirleyecek.

Editör: Ahmet Furkan Sav