Çok sayıda vatandaşın, altın alım-satım işlemlerinde başvurduğu uygulama, Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olacak şekilde yasaklandı.

Birçok vatandaşın, kredi kartı ile altın alımı gerçekleştirip, belirli komisyonlar karşılığında bu altını aldığı kuyumculara geri satarak nakit para elde etmesi, kredi kartlarına yönelik getirilen kısıtlamaların bir ihlali olarak değerlendirildi.

KUYUMCUDAN ALTIN ALIP-SATANLARA YAPTIRIM

Bu uygulamanın önüne geçmek için harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, söz konusu yöntemi uygulayan banka müşterilerine ve kuyumculara ağır cezalar kesme kararı aldı. Bankalar, kredi kartlarına yönelik yapacakları ekstre incelemelerinde söz konusu yönteme başvurulduğunu anlamaları halinde, müşterilerin tüm kredi kartı limitlerini askıya alacak.

KUYUMCULARA AĞIR CEZA!

Altın Yılın En Yüksek Getirisini Sağladı! Altın Yılın En Yüksek Getirisini Sağladı!

Öte yandan, kuyumculara yönelik yapılacak denetlemelerde, belirli bir komisyon karşılığında kredi kartındaki bakiyeyi nakit paraya çeviren kuyumcular çok ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacak. Alınan cezaya rağmen, yasaklanan uygulamaya devam edilmesi halinde ise kuyumcuların lisansları iptal edilecek.

Editör: Osman Sav