Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin Gazetecilere yaptığı açıklamada, “Aşagı doğancılar yolu, bazı şehir içindeki yollara asfalt dökeceğiz. Ayrıca, Belediyenin en önemli giderlerinin başında enerji giderleri gelmektedir. Bu nedenle göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bu konuda yapılabilecek çalışmaları araştırdık. Bu amaçla teknik ekiplerimizle yaptığımız istişareler neticesinde bu işi kaynağından çözmek amacıyla Kapalı Pazaryeri üstüne Güneş Enerji santrali yapmaya karar verdik. Bu amaçla öncelikle İller Bankasından Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığıyla finansman ve yapılması gerekenler noktasında görüşmelerimiz oldu. Daha sonra konunun uzmanı danışmanı ve teknik ekibi ile birlikte çalışmalara başladı” dedi. 

Merkezde 60 TL, ilçede 100 TL'ye satılıyor! Merkezde 60 TL, ilçede 100 TL'ye satılıyor!

Belediye Başkanı Nuri Tekin, İller Bankası'nda sıcak asfalt için Güneş Enerji santrali ile birlikte 2 kredi onayını beklediklerini söyleyerek ,Alaplı Belediyesinin İlçenin ana arterleri için kullanacağı Sıcak asfalt çalışması için İller Bankasına başvurduğu kredi tutarına onayını beklediklerini söyledi. 

Bilindiği üzere Alaplı Belediye Meclisinin 2024 yılında Meclis toplantısında Sıcak asfalt için İller Bankasında kredi çekilmesi konusu görüşülmüş ve oy birliğiyle karar alınmıştı. Bu kapsamda Aşağı doğancılar,şehir içindeki bazı yollar, tepeköy yoluna sıcak asfalt döküleceği, bunun içinde İller Bankasından kredi için beklediklerini dile getirilmişti. Belediye Başkanı Tekin ise Sıcak asfalt için İller Bankasında onay çıkması halinde hemen sıcak asfalt çalışmalarına başlayacaklarını dile getirdi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ