Akaryakıt Fiyatlarına İndirim Bekleniyor

Temmuz ayının başından itibaren peş peşe gelen zamlarla birlikte akaryakıt fiyatları 45 TL seviyelerine yükselmişti. Brent petrol fiyatlarının dünya çapında gerilemesi ve dolar fiyatlarının kendi içerisindeki enflasyonu, akaryakıt fiyatlarına zam veya indirim olarak yansıyor. Sektör kaynaklarının doğruladığı bilgiye göre, akaryakıt fiyatlarında 6 Ağustos 2024 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 73 kuruş indirim bekleniyor. Motorin fiyatlarında ise yeni bir indirim veya zam söz konusu değil.

3 Ağustos Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları
- Benzin Fiyatı: 45.09 TL
- Motorin Litre Fiyatı: 43.53 TL
- LPG Litre Fiyatı: 22.94 TL

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları
- Benzin Fiyatı: 44.97 TL
- Motorin Litre Fiyatı: 43.46 TL
- LPG Litre Fiyatı: 22.39 TL

Soru sorulmasından bıkan esnaf, çözümü kağıttan tabela yapmakta buldu! Soru sorulmasından bıkan esnaf, çözümü kağıttan tabela yapmakta buldu!

Ankara Akaryakıt Fiyatları
- Benzin Litre Fiyatı: 45.73 TL
- Motorin Litre Fiyatı: 44.21 TL
- LPG Litre Fiyatı: 22.94 TL

#### Eskişehir Akaryakıt Fiyatları
- Benzin Litre Fiyatı: 46.10 TL
- Motorin Litre Fiyatı: 44.51 TL
- LPG Litre Fiyatı: 22.59 TL

### Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Güncel piyasalarda akaryakıt fiyatlarını etkileyen en büyük faktör petrol fiyatlarıdır. Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişimler piyasalarda fiyatların artmasına neden oluyor. Ülkemizde akaryakıt fiyatları üzerine eklenen ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve KDV (Katma Değer Vergisi) gibi vergiler iç piyasada fiyatları doğrudan etkiler. Hem yurt içinde hem de yurt dışında akaryakıt firmaları arasında yaşanan rekabet akaryakıt fiyatlarını etkileyen önemli bir faktördür. Şirketlerin kendi ürettikleri özel isimli ürünler akaryakıt fiyatlarının değişmesine neden olmaktaydı. Ancak yakın zamanda gelen düzenleme ile akaryakıt fiyatlarında artık özel ürünler kaldırıldı.

Editör: İrem Karagöz