Parti tabanı ve genel merkez, bu süreçte suçluyu ararken, parti içindeki "rakip eksiltme" operasyonları hız kazandı.

İl Başkanlığı İçin Potansiyel İsimler

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın seçim kaybetmesinin ardından gözler, potansiyel rakip olarak görülen mevcut İl Başkanı Mustafa Çağlayan'a çevrildi. Milletvekillerinin de "değişim ve dönüşüm" sürecini desteklediği belirtiliyor. Bir süre önce yapılan temayül yoklamasında, İl Başkanlığı adaylığı için Çağlayan'ın ismi öne çıkmıştı.

Koordinatör Vekillerin Ziyareti ve Görüşmeler

Kurban Bayramı sürecinde İl Başkanlığı konusundaki kulis ve çalışmalar arttı. İstanbul Milletvekili Yahya Çelik ve Samsun Milletvekili Ersan Aksu'nun Zonguldak'a gelerek potansiyel adaylar ve partililerle görüşmelerde bulundu. Görüşülen isimler arasında Züleyha Yazıcı Arıman, Fatih Çakır, Necdet Karaveli, Necdet Tıskaoğlu, Ahmet Yılmaz ve Ömer Gülay yer alıyor.

Temayül Yoklaması ve Ankara'ya Gidilecek İsimler

Gözlemciler, yapılan bu işlemlerin temayül yoklaması sonrası Ankara'ya gidecek üç ismin belirlenmesi amacı taşıdığını, pazar günü isimlerin tespit edileceğini belirtti. Kulislere sızan bilgilere göre, aranan il başkanı adayının parti yönetim kademeleri dışından ve ekonomik yönden güçlü olması hedefleniyor.

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

Parti Tabanındaki Görüşler ve Tepkiler

Parti tabanı, bu operasyonun vekillik beklentisi olup listeye giremeyen bazı isimleri gündeme soktuğunu düşünüyor. Parti tabanında, partiden bağımsız ve sırf paralı bir kişinin, partide birlik ve beraberliği sağlayamayacağı görüşü hakim.

Vizyonlu ve maddiyat sorunu olmayan bir başkan...

Ak Parti'de başkanlık yapanların vizyonsuz olmasından proje üretemeyip icraat getirmekte zorlanması ve maddiyatsızlıktan şaibeli işlere adları karışması nedeniyle vizyonlu ve maddiyat sorunu olmayan başkanın başarılı olabileceği belirtiliyor. 

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Bülten