AK Parti içinde, 23 Temmuz'da yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınacağı spekülasyonları hız kazanıyor.

Parti içindeki değişim tartışmaları ve yeni dönem planlamaları kapsamında, genel başkan yardımcılarının odalarını toplamaya başladığı ve görevlerinden ayrılmaya hazırlandıkları iddia ediliyor.

Yeni Kongre Takvimi ve Siyasi Yapıda Beklenen Değişiklikler

MKYK toplantısında ele alınacak olan AK Parti'nin kongre takvimi, il ve ilçe başkanlıklarında başlayan değişim sürecini de kapsayacak. Ekim ayında başlayacak yeni dönemde Meclis grup yönetiminde ve kabinede de bazı değişikliklerin olabileceği belirtilirken, Cumhurbaşkanlığı bürokrasisinde de beklenen değişimlerin kısa süre içinde gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Hizmet İhracatında Rekor Artış... 2023'te 56,5 Milyar Dolara Ulaştı! Hizmet İhracatında Rekor Artış... 2023'te 56,5 Milyar Dolara Ulaştı!

Politika Kurulları ve Danışman Kadrolarında Yapısal Dönüşüm

Parti içindeki reform sürecinin bir parçası olarak, bazı politika kurullarının kaldırılacağı ve başdanışman kadrolarının azaltılacağı öngörülüyor. Bu adımların, AK Parti'nin geleceğe yönelik stratejilerini güçlendirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Gündem Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ