Altın Fiyatları Canlı Alış ve Satış Rakamları! 8 Eylül 2024 Altın Fiyatları Canlı Alış ve Satış Rakamları! 8 Eylül 2024

Bu rakam, bir önceki ay 6.193 kg iken, geçen yılın aynı ayında ise 21.223 kg seviyesindeydi. Yılın ilk 8 ayında ise toplam altın ithalatı 79.880 kg'a ulaştı.

Gümüş İthalatı Rekor Kırdı

Ağustos ayında gümüş ithalatı ise önemli bir artış gösterdi. İthalat, 53.175 kg olarak gerçekleşti ve bu yılın en yüksek seviyesi oldu. Bir önceki ay 47.940 kg olan gümüş ithalatı, geçen yılın Ağustos ayında 31.956 kg seviyesindeydi. Yılın ilk 8 ayında ise toplam gümüş ithalatı 246.181 kg olarak kaydedildi.

New York Fed Başkanı Williams’dan Faiz Açıklamaları

New York Fed Başkanı John Williams, mevcut koşulların faiz oranlarını düşürmek için uygun olduğunu belirtti. Williams, enflasyon ve işgücü piyasasındaki iyileşmeler göz önüne alındığında, merkez bankasının faiz oranlarını azaltmasının uygun olduğunu ifade etti.

Williams, Cuma günü New York'ta yaptığı konuşmada, “Ekonomi dengede ve enflasyon yüzde 2'ye yaklaşırken, federal fon oranını düşürmek ve politika duruşundaki kısıtlayıcılığı azaltmak uygun olacaktır” dedi. Ayrıca, bu yıl enflasyon göstergesinin yüzde 2,25 civarına gerileyeceğini ve gelecek yıl yüzde 2'ye yakın olacağını öngördü.

Fed'in bir sonraki toplantısında, 17-18 Eylül'de, faiz oranlarını yirmi yıllık zirveden düşürmeye başlaması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ