Nevşehir’de, gurbetçi H.K. liderliğindeki bir çetenin, benzer durumda olan kadınları çeşitli vaatlerle dolandırdığı belirlendi. Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyon sonucunda H.K. ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

Hedefte Gurbetçi Kadınlar Vardı

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerinin Türkiye’nin farklı illerinde ve Almanya’da yaşayan gurbetçi kadınları hedef aldığını tespit etti. Çete lideri H.K., kendisini Almanya'da bir otomobil şirketinde çalışıyormuş gibi tanıtarak mağdurlarını kandırdı. Evlilik vaadiyle güven kazanan çete üyeleri, kadınları sahte belgelerle Türkiye’ye davet etti.

Mağdurlardan Büyük Miktarda Para Çalındı

Çete, mağdurlara gösterişli bir yaşam sunarak konaklama ve pahalı hediyelerle ikna etti. Dolandırılan kadınlar, toplamda yaklaşık 1 milyon Euro ve 10 milyon TL kayba uğradı. Yaklaşık 90 kadının benzer yöntemlerle dolandırıldığı ve çetenin toplamda 50 milyon Euro’ya kadar haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Tıp Fakültesinde Tayin Krizi! Profesör ve Asistan Doktor Karakolluk Oldu! Tıp Fakültesinde Tayin Krizi! Profesör ve Asistan Doktor Karakolluk Oldu!

Operasyonda Sahte Belgeler Ele Geçirildi

Yapılan operasyonlar sonucunda çete üyeleri gözaltına alınırken, çok sayıda sahte belge ve dijital materyal de ele geçirildi. Suç örgütü üyelerinin, 'Nitelikli Dolandırıcılık', 'Dolandırıcılık', 'Tehdit ve Hakaret' gibi suçlardan işlemleri sürdürülüyor.

Asayiş Haberleri

Kaynak: İHA