Spor kamuoyu olarak 2024-2025 sezonu öncesinde Karabük İdman Yurdu ile oynanan hazırlık karşılaşmasında temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'u ilk kez analiz etme fırsatı bulduk.

90 dakikayı analiz edecek olursak Zonguldak Kömürspor'da mücadele vardı, istek vardı, arzu vardı ama tek tük orta saha paslaşmaları ve kontra denemeleri dışında varlık gösteremedik. Oyun genel olarak Karabük İdman Yurdu'nun kontrolünde geçti ki ona rağmen defansta net fırsatlar vermemeyi başardık. Defans kısmında özellikle Ethem Pülgir ve kaleci Umut Kaya'nın performansları kuşkusuz ön plandaydı.

Temsilcimizin en çok sorun yaşadığı bölge orta saha oldu. Defans ile Hücum hattı arasındaki geçişlerde çok fazla ve çok basit top kayıpları yaptık. Özellikle üçüncü bölgede santraforu topla buluşturabileceğimiz basit pozisyonlarda bile atılan pasların hepsi Karabük İdman Yurdu defans hattının ayaklarında kaldı. Kanat oyuncuları da bek ve orta saha desteğini alamayınca hücum bölgesinin son parselinde katkı veremedi.

Bana eğer soracak olursanız dün oynanan oyundan daha iyisini bekliyor muydum? Hayır ama enazından birkaç organize hücum görebilmeyi isterdim. Çünkü şunun bilincindeyim ki Karabük idman Yurdu, Zonguldak Kömürspor'dan tam 15 gün erken çalışmalara başladı ve daha hazır bir oyuncu grubu oluşturdu. Üstelik buna rağmen onlar da bana tam hazırmış gibi gelmedi. Can Güven, ilk 11 oyuncusu olarak transfer edilen Okan Baydemir, Mehmet Gürkan Öztürk ve Mevlüt Çelik gibi oyuncuların henüz hazır olmamasına rağmen demeçlerde sürekli bahsettiği mücadeleci bir takım ruhu oluşturmayı başarmış fakat sorun şu ki bu oyuncuların hazır olması için daha çok zaman var. Butün bu yaşananlara rağmen son anlarda yakaladığımız bir fırsat var %100'lük gol pozisyonunu şanssız bir şekilde elimizin tersiyle ittik. 

Bu takıma zaman lazım bu bir gerçek ama bundan daha da önemlisi takviye yapılması da lazım. Özellikle orta saha bölgesine iyi bir top kesici şart. Görünen köy kılavuz istemez. Top rakibe geçtiği zaman çok zayıf kalıyoruz. Orta sahayı inanılmaz basit geçiyorlar. Mümin Uyar, Yusuf ve Güney üçlüsü biraz daha birbirlerine alışırlar, biraz daha sakin oynarlarsa oyunun hücum kısmında çok önemli işler yapablirler fakat geçiş oyunlarında Ozan İsmail Koç, Serhat Doğukan Taşdemir gibi isimleri mumla aratırlar. Mümin Uyar demişken Karabük İdman Yurdu maçında önemli işler yapan birkaç oyuncudan bir tanesiydi.

Liglerin başlamasına artık kısa bir süre kaldı. 8 Eylül'de Erciyes 38 FK ile iç sahada ilk maçımıza çıkacağız. Can Güven ve ekibinden, kısa zamanda olmasa da uzun vadede iyi işler bekliyorum ve başarılar diliyorum.