Başlangıç Tarihleri ve Bölgeler

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2025 av sezonunun başlangıç tarihlerini açıkladı. Av sezonu 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege ve Marmara bölgelerinde başlayacak. Ege Bölgesi'nde Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale illerinde, Marmara Bölgesi'nde ise İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde av yapılabilecek.

24 Ağustos 2024 tarihinde Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde, 31 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde av sezonu başlayacak.

Avlanma Usul ve Esasları

Merkez Av Komisyonu, av dönemi için geçerli olan avlanma usul ve esaslarını belirledi. Bu düzenlemeler 14 Temmuz 2024 tarihli ve 32602 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Belirlenen esaslara göre;

O köprünün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi! O köprünün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi!
  • Avın açılış ve kapanış tarihleri
  • Avına izin verilen av hayvanları ve avcı başına günlük av hayvanı limitleri
  • Avlanma günleri
  • Avlanmanın yasak olduğu avlaklar ve sahalar
  • Av dönüşünde taşınabilecek av hayvanı miktarı
  • Devlet ve genel avlaklarda avlanma kuralları
  • Avlanmada kullanılması yasaklanan araç ve gereçler
  • Mücadele amaçlı avlanma usulleri

belirlenmiştir.

Avlanma Günleri ve Koşullararı

Avlanma, 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege ve Marmara bölgelerinde, 24 Ağustos 2024 tarihinde Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde, 31 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır.

Avcılar, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) avlanabilirler. Ayrıca, yaban domuzu ve 1. Grup kuşlar ile 3. Grup kuşların avı ilave olarak Salı günleri de yapılabilecektir.

Avcılık Belgesi ve İzinler

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Bakanlık Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) İl Şube Müdürlükleri döner sermaye hesaplarına yatırmaları gerekmektedir.

Avcılar, genel ve devlet avlaklarda avlanabilmek için Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulaması (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izinleri almalıdır. Ayrıca, Merkez Av Komisyonu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan 23 sayılı kararındaki diğer avlanma esas ve usullerine uymak zorundadırlar.

Kaynak: BÜLTEN