ZONGULDAK

Zonguldak'ta yine aynı manzara! Zonguldak Liman Projesi ve İklim Uyuşmazlığı...

Zonguldak'ta yaşanan dün ve önceki sel felaketlerinde yeni yapılan limanın son hali tepki çekti. Zonguldak'ın iklim yapısına ve jeolojik yapısına uygun projeler yapılması bekleniyor.

Abone Ol

Zonguldaklı vatandaş Zonguldak’ta, geleceğe yönelik büyük projelerin planlamalarında, köprüler, yollar, binalar ve viyadükler gibi yapılar hakkında önemli kararlar alınmasını bekliyor. Zonguldaklı vatandaş, "Kentimizde ileriye dönük planlamalarda, köprü, yol, bina, sahil projesi, viyadük gibi ihtiyaca yönelik büyük projelendirme aşamalarında. Ve yine yıkılması planlanan köprü, viyadük ve benzeri yapıların yıkım kararları verilirken; hani "tarihimizi de hiç bilmesek de" güneşli, masmavi bir gökyüzü manzaralı Zonguldak günlerinde değil, fırtınalı, dev dalgaların sahilleri vurduğu ve derenin taşmasına ramak kaldığı günlerde toplanıp, düşünülüp hayata geçirilmeli…" şeklinde duruma tepki gösterdi.

Son yaşanan sel olayının ardından, vatandaşlar Zonguldak Limanı’nda meydana gelen hasara dikkat çekti. 

Fotoğraflarla Durum Gözler Önüne Serildi

Sel felaketi sonrası limanın durumu, bir yıl arayla çekilen fotoğraflarla gözler önüne serildi. Harap olan limanın önceki hali ve sel sonrası durumu karşılaştırılarak, projenin eksiklikleri ve olası tehlikeleri bir kez daha gündeme taşındı. 

Zonguldak Haberleri