ZONGULDAK

Zonguldak'ta yakılarak öldürülen Afganistanlı maden işçisinin ailesine şok!

Zonguldak'ta geçen yıl Kasım ayında ormanlık alanda yanmış halde bulunan Afganistan vatandaşı Vezir Mohammed Nourtani'nin ölümüyle ilgili davada yargı süreci devam ederken, ailesinin uluslararası koruma talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Abone Ol

Nourtani'nin ailesi, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak kararı iptal etme ve geçici koruma statüsü alabilme talebinde bulundu ancak mahkeme, başvuruyu reddetti.

Ailenin avukatı tarafından yapılan açıklamada, uluslararası koruma taleplerinin kabul edilmemesinin sebebinin, Nourtani'nin ülkesine geri dönmek istememesi ve iş bulma konusundaki endişeleri olduğu belirtildi. Mahkeme kararında, Nourtani'nin ülkesinde herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadığı ve haklı bir korku yaşamadığı vurgulandı.

Zonguldak Valiliği ise Nourtani'nin ailesine, yaşamlarını sürdürebilmeleri için çeşitli destekler sağladı. Bu destekler arasında, ailenin yürüme engelli üyesi Seyyid Muhammed'e protez bacak ve 13 yaşındaki diğer üyesi Ali Rıza Nourtani'ye işitme cihazı desteği yer alıyor.

Olayla ilgili olarak Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Ailenin hukuki süreçle ilgili olarak nasıl bir yol izleyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Zonguldak Haberleri