ZONGULDAK

Zonguldak'ta TÜBİTAK fuarı...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Mollabey Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı büyük ilgi gördü.

Abone Ol

Alaplı Mollabey Ortaokulu tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteklediği "4006 Bilim Fuarı" açılışı yapıldı. Açılış törenine Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Öğrenci Projeleri Sergilendi

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen 4006 Bilim Fuarında, öğretmenler ve öğrenciler tarafından geliştirilen projeler sergilendi. Fuarda, öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmak amacıyla hazırladıkları çeşitli projeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Eğitim Müdüründen Açıklama

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, fuar hakkında yaptığı açıklamada, “Yaptığımız tüm çalışmalarda öncelikli olarak hedefimiz çocuklarımızın iyi ve yeni şeyleri kendi çabalarıyla öğrenmelerini sağlamak. Bu da en güzel şekilde bu projelerle üretilmekte” dedi.

Velilerin Katılımı

Etkinliğe katılan veliler, öğrencilerin çalışmalarını yakından inceleyerek destek verdiler. Öğrencilerin bilimsel projelerle kazandıkları bilgi ve deneyimlerin, onların gelecekteki eğitim hayatlarına büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

İHA

Zonguldak Haberleri