ZONGULDAK

Zonguldak’ta trafik sorunu artış gösteriyor!

Zonguldak Belediyesi’nin ücretli otopark alanını genişletmesinin ardından kentte trafik sorunun arttığı görüldü.

Abone Ol

Lavuar alanı inşaatı ve fevkani köprüsünün yıkımıyla birlikte Zonguldak’ın kent merkezinde artış gösteren trafik sorunu, Zonguldak Belediyesinin ücretli otopark alanını genişletmesiyle birlikte daha da arttı.

Dörtlüleri yakan vatandaşlar, otomobillerini Gazipaşa caddesi, Zonguldak Valiliği önüne ve madenci anıtına park etmeye başladı.

GAZİPAŞA’DA TRAFİK ARTTI!
Kısa süreli işi olan vatandaşlar, otopark parası vermemek için ya da yer bulamadıkları gerekçesiyle ceza yeme pahasına da olsa araçlarını Gazipaşa caddesine bırakmaya başladı.

Özellikle ücretli otoparkın artmasıyla birlikte Gazipaşa’da artan parklanma sorununun günden güne kötüye gittiği gözlemlendi.

POLİSİN ÇEKİCİSİ YOK!
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü envanterinde Ahtapot adı verilen çekici olmaması ve kentte faaliyet gösteren özel çekici şirketlerinin kullandığı araçların da maddi hasara neden olabilme ihtimali nedeniyle polislerin eli kolu bağlanıyor.

“OTOPARKTA YER YOK”
Bazı vatandaşlar, ücretli otoparkın gelmesiyle birlikte BKM’nin önüne ve Zonguldak Valiliği’nin biraz ilerisindeki kısıma araba park etmenin imkansız hale geldiğini aktardı.

Vatandaş, “Eskiden enazından zor da olsa boş yer bulabiliyorduk, işlerimiz olduğunda BKM'nin önüne ya da postane karşısına çekebiliyorduk. Şimdi yer bulmak imkansız. Buralara ücretli otopark açıldığından beri gündüz gelip bırakıyorlar ve akşama kadar buradalar. Tepkim aracını park edenlere değil, Zonguldak’ı bu hale getirenlere”