ZONGULDAK

ZONGULDAK'TA SİYASETÇİ İHALEYE ÇÖKMÜŞ!

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak’ta bir siyasetçinin siyasi gücünü de kullanarak hatırı sayılır ihaleyi kazandığı iddia edildi.

Abone Ol

İHALEYİ İPTAL ETTİRMİŞ

Emeğin başkenti kömür kent Zonguldak’ta, sık sık ihaleler yaptığı gündemde bulunan bir kamu kuruluşunun ilçenin birinde çıktığı iş bitirme ihalesine giren şehirde iş insanı ve siyasetçi kimliğiyle tanınan kişinin kazanamadığı, ancak siyasi gücünü kullanarak ihaleyi iptal ettirdiği iddia edildi.

İHALE 5 MİLYON LİRAYA DEĞİL, 8,5 MİLYON LİRAYA İŞİ YAPANA VERİLMİŞ

İddiaya göre, muhammen bedeli 8 milyon 500 bin lira civarındaki söz konusu ihaleyi, eksiltmeye giderek yaklaşık 5 milyon lira veren kazandı. Bunu hazmedemeyen kentin tanınmış iş insanı ve siyasetçi kimliği de bulunan kişinin iptal ettirdiği ihale, yeniden aynı şartname üzerinden yapıldı. İkinci kez gerçekleştirilen ihaleyi, şartnamede yer alan 8 milyon 500 bin lira civarındaki teklifle iptal ettiren kişi kazandı. Buna göre ihale iptal ettirilmeseydi kamu kuruluşu 3 milyon 500 bin lira civarında kazanç sağlayacaktı, bu para kamu kuruluşunun kasasının yerine ikinci kez yapılan ihaleyi kazanan o siyasetçinin cebine girmiş oldu.

“ŞU SİYASİ GÜÇ VAR YA ÖYLE BİR MUKTEDİR Kİ”

İddiada bulunan kişiler, söz konusu ihalenin rekabet koşullarına uygun olmayarak yapıldığını ve devletin zarara uğratıldığını savunarak, şöyle konuştu:
“Şehrimizde doktrin doktrin doktrin kelimesini dillerinden düşürmeyen bu zatları bilen bilmeyenler de vatan, bayrak, millet sevdasıyla aşkıyla yanıp tutuşuyor zannederler. Bilmiyorlar ki devletin kasasını boşalttıklarını. Yazıklar olsun bu tür zihniyettekilere, insanların hassas duygularıyla oynayarak malı götürüyorlar. Bu tipler bukalemun gibi değişkenlik gösterdikleri karakterleriyle hollywood yıldızlarını bile kıskandırırlar. Göz göre göre devletin malını amuduyla götürenlere, tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan devletimizin malını peşkeş çekenlere kim dur diyecek? Şu siyasi güç var ya öyle muktedir ki… Ey siyasi güç eyyyyyyyyyyyy…”

“ADRESE TESLİM İHALE ANLAYIŞI İMHA EDİLMELİ”

İddia sahipleri, “Tartışmalı devlet ihalelerinde tabiri caizse adrese teslim ihale anlayışı ‘imha, bertaraf’ edilmelidir. Devletimizin ihalelerinde kamu yararının göz önünde bulundurularak yapılacağı günleri dört gözle bekliyoruz. Devletimizin ihalelerinin saydam biçimde yapılması elzemdir, çünkü burada kamunun parası harcanmaktadır. İhalelere çok sayıda firmanın katılacak olması da rekabet koşullarının oluşmasını sağlayacağından ihaleye çıkan kurum kazanç sağlamış olacaktır” dediler.

MUHABİR: Orhan Akyüz