ZONGULDAK

Zonguldak’ta Seçim Yarışı Başladı…

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim heyecanı başladı.

Abone Ol

*** 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim heyecanı başladı. 5 senede bir yapılan seçimlerde görev yapan mevcut Belediye Başkanlarının hizmetlerini tamamlamaya 4 ay kaldı. Tekrar aday olacaklar ile yeni adayların kim ya da kimler olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak ama tüm partilerde hummalı bir hareketlilik başladı.

*** İktidar partisi AKP kanadında ise tüm illerde olduğu gibi Zonguldak’ta da sıkı bir çalışma yaşandığı gözlemleniyor. İle bakıldığında aday adayları heyecanının olmadığı ilk defa yaşanıyor. 2019 seçimlerini Ömer Selim Alam ile kazanan AK Parti’de 2024 seçimlerinde de Selim Alan ile devam edilecek gibi görünüyor. Alan’dan başka bir aday adayının başvuru yapmaması buna bağlanıyor.

*** Her ne kadar Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın tek aday olarak AK Parti’de böyle bir görüntü verilmesine rağmen bu duruma Ankara’nın okey verip vermeyeceği de henüz bilinmiyor. Zonguldak kulislerinde bu konu konuşuluyor ancak gelen bilgilere göre de projelerin yarım kalmaması adına da Selim Alan’ın yeniden aday gösterilebileceği ifade ediliyor.

*** Öte yandan, Zonguldak’ı bir daha CHP’ye kaptırmak istemeyen AK Parti’de ili kazanmanın yanı sıra tüm ilçeleri de kazanmak için yoğun bir çalışma içinde olduğu biliniyor. AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan da bu anlamda rakip partilerin moralini bozmak için yaptığı açıklamalarda 25 Belediyenin tamamını alacağını iddia ederek gözdağı veriyor.

** Diğer taraftan seçimlerde söz sahibi olması beklenen CHP’de de yoğun bir hareketlilik başladı. Peş peşe gelen aday adayları yarışında Tahsin Erdem’in ilk aday olarak müracaat etmesinden sonra da 19. Dönem Milletvekili Harun Akın, eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, Makine mühendisi iktisatçı Turgut Aydın, Belediye Meclis üyesi Atınç Kayınova ile diş hekimi Zeki Günalp müracaatlarını yapan isimler oldular.

*** Görünen o ki, 31 Mart yerel seçimleri ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da kıran kırana bir yarış yaşanacağa benziyor. AKP-CHP dışındaki partilerin Zonguldak ilinde seçim kazanmasına mucize gözüyle bakılıyor. Bu bakımdan özellikle AK Parti yeniden burayı elde etmek adına MHP ile ittifak yapmayı planlıyor. AKP-MHP ittifakı olması halinde hedefi 12’den vurmak istiyor.