ZONGULDAK

Zonguldak'ta Palamut Bolluğu Tezgahlara Yansıdı

Palamut Fiyatları Düşüşte, Vatandaşlar Tezgahları Doldurdu... Zonguldak’ta bu yıl yaşanan palamut bolluğu, balık tezgahlarına olumlu yansıdı.

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde 130 liradan satılan palamutlar, bugün itibarıyla 100 liradan alıcı buluyor. Fiyatlardaki bu düşüş, vatandaşların palamuta olan ilgisini artırdı.

Ucuz ve Taze Palamuta Yoğun İlgi

Palamut fiyatlarının düşmesiyle birlikte, vatandaşlar balık tezgahlarına yoğun ilgi göstermeye başladı. Tezgahlardaki taze palamutları gören tüketiciler, bu fırsatı değerlendirmek için alışverişe koyuldu. Palamutun uygun fiyatlı olması ve taze olması, vatandaşların balık tüketimini artırmış durumda.

Vatandaşlardan Olumlu Yorumlar

Palamuttaki bolluğun ve fiyat düşüşünün keyfini çıkaran vatandaşlar, durumu olumlu bir şekilde değerlendiriyor. Bir vatandaş, “Palamut hem taze hem ucuz. İnşallah bu sene palamuta doyacağız. Güzel bir bolluk var. Böyle devam ederse başka balığa gerek yok. 1 tanesi bir insanı doyuracak şekilde,” şeklinde yorum yaptı. Palamuttaki bu bolluk, yıl boyunca balık tüketiminin artmasını sağlayabilir.

Palamutta Beklenen Devamlılık

Uzmanlar, palamut bolluğunun devam etmesi durumunda, vatandaşların daha uzun süre uygun fiyatlı ve taze palamuta erişim sağlayabileceğini belirtiyor. Bu gelişme, hem ekonomik hem de beslenme açısından olumlu bir durum olarak değerlendiriliyor.