ZONGULDAK

Zonguldak'ta hastanede sağlık çalışanlarına saldırı!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 31 Ağustos akşamı meydana gelen olayda, düğün sırasında rahatsızlanan F.H., yakınları tarafından özel bir hastaneye getirildi.

Abone Ol

Hastaneye ulaştırılan F.H.'nin yakınları, müşahede odasının girişinde yoğunluk oluşturdu. Görevli hemşire Emine Açıkgöz, bu yoğunluğu engellemek amacıyla odanın girişinin boşaltılmasını istedi. Ancak bu talep, hasta yakınlarının sözlü tepki göstermesine neden oldu.

Loading...

Sözlü Saldırı ve Beyaz Kod Uygulaması...

Yoğunlaşan tartışmada hasta yakınlarının hemşireye tehdit, hakaret ve küfürlerde bulunduğu öne sürüldü. Sağlık çalışanları, durumu yetkililere bildirmek için beyaz kod çağrısı yaptı. Hastanenin gece amiri Volkan Kaya olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Acil servisin önünde Volkan Kaya'nın üzerine yürüyen şüpheliler, polis ekiplerinin gelmesiyle sakinleştirildi.

Şüphelilerden Şikayetçi Oldular!

Sağlık çalışanları, hasta yakınları arasında bulunan F.H.'nin oğlu O.H. ve uzman çavuş olduğu öğrenilen yakın akrabası Ö.G. ile birlikte diğer şüphelilerden şikayetçi oldu. O anlar, hastanenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay gecesi yaşananları anlatan görevli hemşire Emine Açıkgöz, "Hastamız tekerlekli sandalye ile içeriye girdi. Ben bir hemşire hanımı görevlendirdim. Daha sonra hasta yakınları içeriye girdi. 20-30 kişilik gruplardı. Bağrışmaya başladılar. Müşahede odasının girişini boşaltmalarını hem de diğer hastalarla ilgilenmemiz için bize müsaade etmelerini istedim. Anladığım kadarıyla alkollü olan bu şahıslar bir arbede çıkartmaya, bağırmaya başladılar. Daha sonra iki kez kendilerini ikaz ettim. Sakin olmalarını, bize engel olmamaları gerektiğini yoksa beyaz kod vereceğimi söyledim. Durmadılar, tehdit etmeye devam ettim. Beyaz kod vereceğimi aynı zamanda güvenliğe haber verdiğimi söyledim. Hasta yakınları bunu duyduktan sonra bel altı küfürler etmeye başladılar. Aynı zamanda tehdit etmeye başladılar. Beni bulacaklarını, buraya geleceklerini söylediler. Biz polise iki kez beyaz kod verdik. O esnada diğer hastalara ve onların hastalarına bakmaya devam ettik. Hastanın bakımını hiçbir şekilde kesmedik. Şikayetçi olduk. Onların bana ettiği bel altı küfürler ve tehditlerden dolayı şikayetçi oldum. Hiçbir şekilde hastaları ihmal etmedik. Tamamen kendileri bize saldırgan tavırlar sergilediler" dedi.

Hastane görevli süpervizör hemşire Metehan Ölmez de olay sırasında beyaz kod çağrısında bulunduğunu anlatarak, "İlk beyaz kodda hemşire hanım beni aradı. O sırada yoğun bakımdaydım. Hemen acile geldim, geldiğimde burası çok karışıktı. Hemşirelerime bağırıyorlardı. Hemen beyaz kod verdim. Sonra gece amiri Volkan bey geldi. O da acildeydi. Şahsın biri sanırım asker, belinde silahı vardı. Sürekli eli belindeydi. Tekrar ikinci beyaz kodu vermek zorunda kaldık. Hemşirelerimi kontrol etmek için hemen içeri girdim. Hemşire bankosuna girip hemşirelerime bağırdılar. Bende o sıra oradaydım. Bana da bağırdılar. Hakaret ve küfürler edildi şahsıma. Kesinlikle şikayetçi olduk. Polisler geldikten sonra ifadelerimizi aldı" ifadelerini kullandı.

Her iki tarafın birbirinden şikayetçi olduğu olayda şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zonguldak Haberleri