ZONGULDAK

Zonguldak'ta Giysi Pazarı Karıştı! | Zonguldak haber

Zonguldak'ta  Soğuksu Pazaryeri'nde bulunan giysi pazarı karıştı! Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem bekleniyor!

Abone Ol

Zonguldak'ta  Soğuksu Pazaryeri'nde esnaflık yapan vatandaşlar haftanın belirli günlerinde alanın sosyete pazarı esnafına ve Zonguldak Kömürspor'a otopark olarak verilmesi kararına tepki gösterdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem'in 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde pazaryerinin sadece kendilerinin kullanabileceği yününde vaatleri bulunduğunu iddiasıyla bir grup esnaf duruma tepki gösterdi. 

Her hafta çarşamba ve cumartesi günleri giyim üzerine tezgah açan esnaflar, özellikle Sosyete Pazarı'nın Soğuksu Pazaryeri’ne taşınmasının müşteri potansiyelini böleceğini düşünerek toplantı yaptı.

Toplantı sonrasında grup 1 hafta boyunca tezgahlarını kaldırmayacaklarını, alanı terk etmeyeceklerini ve ücret ödemesi yapmayacaklarını açıkladılar. Yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapan Ali Çağlayan, grup adına yaptığı açıklamada, "Bizim 1 lira yer borcumuz yok. Protesto maksatlı bir eylem yapıyoruz. Yer paralarımız ödemiyoruz. Buraya cumartesi, pazar demeyip 2 günde bir gelen, ilk başta şirin gözüküp, dolmuşla işe gidip gelen, her geçişinde buraya uğrayıp bize desteklerini bildiren, 180 derece dönen başkanımızı iyi haberlerle buraya bekliyoruz." şeklinde konuştu. 
Pazaryerinin Zonguldak Kömürspor'a alan olarak verilmesi konusunda aracıya gerek olmadığını belirten Çağlayan, "Biz zaten direkt veririz ve Zonguldakspor bundan daha fazla katkı alır." dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.