ZONGULDAK

Zonguldak'ta Geleneksel Sanatları Yaşatma Kursu Başlıyor!

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2024 yılı yaygın kültürel eğitim faaliyetleri kapsamında, geleneksel el sanatlarımızı yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla başlıyor.

Abone Ol

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2024 yılı yaygın kültürel eğitim faaliyetleri kapsamında, geleneksel el sanatlarımızı yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla "Kitre Bebek Yapımı Kursu" açıyor. Kurs, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü tarafından planlandı ve Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yönetim ve sorumluluğunda gerçekleştirilecek.

Geleneksel Sanatlara Yeni Ustalar Yetişecek

Ekim ayında başlayacak olan kurs ile 15-20 kursiyere kitre bebek yapımı eğitimi verilmesi ve bu sanatı sürdürecek yeni ustaların yetiştirilmesi hedefleniyor. Toplamda 191 saat sürecek olan kurs, Geleneksel El Sanatları Sanatçı Tanıtma Kartı sahibi Perihan Uğurlu tarafından verilecek. Eğitimler, Zonguldak Merkez İlçe'de yer alan Belediye Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Başvurular 30 Eylül'e Kadar

Kursa katılmak isteyenlerin başvurularını, 30 Eylül 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne şahsen yapmaları gerekiyor.

Başvuru için gerekli belgeler:

  • T.C. kimlik numarası,
  • 2 adet vesikalık fotoğraf,
  • 18 yaşından küçük kursiyerler için veli izin belgesi,
  • Yabancı uyruklu kişiler için ikametgah beyanı,
  • Öğrenim belgesi fotokopisi,
  • Temel Dikiş Teknikleri modülünü tamamladığına dair belge.