ZONGULDAK

Zonguldak’ta Felaketi Onlar Önlediler!

Zonguldak’taki yoğun yağışların hayatı olumsuz yönde etkilemesinin yanı sıra kent merkezinden geçen deredeki ıslah çalışmalarını yürüten şantiye ekibinin önceden inisiyatif alarak yaşanabilecek olası büyük taşkın felaketini önlediklerine dikkat çekildi.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak’taki yoğun yağışların hayatı olumsuz yönde etkilemesinin yanı sıra kent merkezinden geçen deredeki ıslah çalışmalarını yürüten şantiye ekibinin önceden inisiyatif alarak yaşanabilecek olası büyük taşkın felaketini önlediklerine dikkat çekildi.

“Zonguldak Acılık ve Ercek Dereleri Projesi’nde doğru karar alınarak, şehir merkezi olası taşkından korundu”

Gazeteci Orhan Akyüz’ün araştırmalarında, görüşlerine başvurduğu konusunda uzman yetkililer şöyle konuştu:
“Zonguldak'ta yürütülen Acılık ve Ercek Dereleri 3. Kısım Taşkın Koruma Projesi’nde, şantiye ekibinin projenin asıl amacına odaklanarak önemli bir inisiyatif aldığı apaçık görülür. Şöyle ki projenin başlangıç aşaması olarak mobilizasyon alanı önerilmiş olsa da ekip olası taşkın risklerini göz önünde bulundurarak farklı bir yaklaşım sergilemiş. Kotların yüksek olduğu bu bölgede, şehir merkezinin düşük kotlu alanlarında yaşanabilecek olası bir taşkına karşı önlem almak adına imalat başlangıcının taşkın koruma hedefi doğrultusunda değiştirildiğini öğrendik, çok doğru bir karar alınmış. Şöyle de diyebiliriz, Zonguldak Acılık ve Ercek Dereleri Projesi’nde doğru karar alınarak, şehir merkezi olası taşkınlardan korunmuş oldu.

‘Stratejik tercih, yaşanabilecek felaketin eşiğinden döndürdü’

İmalat kolaylığı açısından mobilizasyon alanından başlamak daha elverişli olmasına rağmen, ekip daha zor olan taşkın koruma bölgesinden çalışmalara başlamış. Bu stratejik tercih, gelecekteki yağışlar karşısında şehir merkezinin güvenliği açısından kritik bir önem taşıyordu.
Yaşanan bu yoğun yağış, şehir merkezinde felakete yol açabilecek bir taşkına sebebiyet verebilecek nitelikteydi. Ancak, proje ekibinin doğru zamanda doğru adımları atması sayesinde, Zonguldak şehir merkezi büyük bir felaketten kurtarıldı. Acılık ve Ercek Dereleri üzerinde gerçekleştirilen taşkın koruma çalışmaları, beklenenin ötesinde bir başarıyla sonuçlandı ve doğal afetin etkileri minimize edilerek şehir merkezi güvence altına alındı. Stratejik tercih, yaşanabilecek felaketin eşiğinden döndürdü diyebiliriz.

‘Şantiye ekibi doğrudan halkın güvenliği ve altyapının korunmasına yönelik inisiyatif alarak, proje amaçlarının da ötesinde büyük bir sorumluluk üstlenmiş oldu’

Şantiye ekibi, doğrudan halkın güvenliği ve altyapının korunmasına yönelik inisiyatif alarak, proje amaçlarının da ötesinde büyük bir sorumluluk üstlenmiş oldu. Bu tür bilinçli adımların uzun vadede Zonguldak'ın taşkın riskine karşı daha dayanıklı hale gelmesine katkı sağlayacağı hiçbir zaman unutulmamalı, şantiye ekibinin yürekten kutlanması gerekmektedir.

‘Bu tür projeler, taşkın korumu çalışmalarının ne kadar kritik olduğunu gözler önüne sermiştir’

Bu önemli müdahale, gelecekte benzer projelerde de taşkın koruma çalışmalarının ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.”