SPOR

Zonguldakspor FK Teknik Direktörü Can Güven, Kırıkkale FK mağlubiyetini değerlendirdi!

Zonguldakspor FK Teknik Direktörü Can Güven, Kırıkkale FK mağlubiyetinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Zonguldakspor FK Teknik Direktörü Can Güven, 8 Ekim Salı günü Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda oynanan ve Kırıkkale FK'nın 2-4'lük üstünlüğüyle sona ren Ziraat Türkiye Kupası 2.Turu karşılaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güven, "Biz güzel bir mücadele izlettiğimizi düşünüyoruz iyi bir futbol izlettiğimizi düşünüyoruz. Kupada bir renk verdiğimizi düşünüyoruz taraftarımıza. Benim de amacım onlar gibi kazanmaktı ama bazen de olmuyor olmadığı zaman da çok takılmak gerekmiyor. Önümüze bakmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN ODAĞIMIZI LİG KARŞILAŞMASINA VERMİŞ BİR TAKIM VARDI"
Zonguldakspor FK Teknik Direktörü Can Güven, "Bizim için Cumartesi günü oynadığımız Kırıkkale karşılaşmasının anlamı ve önemi büyüktü. Bütün odağımızı lig karşılaşmasına vermiş bir takım vardı. 3 puandan başka düşüncesi olmayan evinde oynayan kazandığı zaman daha emin adımlarla yukarıda kendine yer bulabilecek aynı zamanda rakibimiz Kırıkkale takımı play-off ve şampiyonluk yolundaki bir öncesinde Maraş maçının beraberliğinin artıya geçebilmesi için buradaki 3 puana ihtiyacımız vardı. Takım arkadaşlarımla beraber biz bu maçı kazanmaya inanılmaz bir şekilde yoğunlaştık ve karşılığında da güzel bir oyun ve güzel bir skorlada 2-1 galip geldik ve 3 puanı hanemize yazdırdık.

"ZONGULDAKSPOR HANGİ MAÇI KAZANMAK İSTER DİYE SORSAYDINIZ LİG MAÇI MAÇINI TERCİH EDERDİK"
Zonguldakspor FK Teknik Direktörü Can Güven, "Hemen akabinde Salı günü Kırıkkale ile bir kupa maçı. Bizim ana temamız şuydu evet kupada da turu geçmek istiyoruz illa ki geçebiliriz şehir de istiyor, taraftar da istiyor, bunun bilincindeyiz. Oynamayan oyuncularımız ve forma bekleyen oyuncularımızı görebileceğimiz bir ortam burası. Daha sonra lig içerisinde çok fazla oyuncuları göreceğimiz pozisyonlar olmayabilirdi. Hazırlık döneminde çok fazla hazırlık maçı yapamamamız, sonradan katılan oyuncuların da olması, onların da forma rekabetinde var olabilmeleri, onların da kendini takıma aidiyetinde hissedebilmesini de düşünerek birçok oyuncumuza ilk defa şans verdik. Kendi oyun formatımızda oynatmaya çalıştık. Tabiki antrenman ve maç eksikleri de oyunun başlangıcında sahaya ister istemez yansıdı. Daha sonra yine aynı takımla 1 2 değişiklikle 2-1'e getirdik, 2-1'den sonra 2-2'ye gelebileceğimizi oyun bize gösterdi. Daha sonra diğer oyuncularımı da işin içerisine katarak oyunu force edecek bir takım sahaya sürdük ve 2-2'yi de bulduktan sonra oyunun bütün hakimiyetini, oyunun bütün üstünlüğünü kazanmış olduk. Taraftarımıza güzel bir geri dönüş güzel bir futbol mücadelesi ortaya koymak için yoğun bir oyun temposu yakaladık ve sonucunda da 2-2 ile bitirdik ama uzatma dakikalarında da yine oyunu force eden taraftık, kazanmaya yakın olarak taraftık, pozisyonlara giren, az pozisyon veren taraftık ama bazen de futbol şansının yanınızda olması gerekiyor. Futbol şansı bize 2-2 olarak döndü ama daha sonra bizi 3-2'ye getirmek için dönmedi. O da orada rakibe döndü. Maç öncesi sorsaydınız iki karşılaşmadan hangisini kazanmak ister Zonguldakspor diye taraftarlarımız da ben de lig karşılaşmasını tercih edecektik. Ama insanoğlu hep kazanmak istiyor. Taraftar da öyle, biz de öyle, futbolcular da öyle. Ama her zaman da olmuyor. Biz güzel bir mücadele izlettiğimizi düşünüyoruz iyi bir futbol izlettiğimizi düşünüyoruz. Kupada bir renk verdiğimizi düşünüyoruz taraftarımıza. Benim de amacım onlar gibi kazanmaktı ama bazen de olmuyor, olmadığı zaman da çok takılmak gerekmiyor. Önümüze bakmamız gerekiyor. Önümüzde bir Edirnespor karşılaşması var onun da hazırlıklarını yapmaya başladık oyuncularımla beraber bugün itibariyle. Yarın ve diğer gün mesaimiz devam edecek Pazar günü sahada en iyi şekilde hazır olabilmek için. "