ZONGULDAK

Zonguldaklı başkan, en son yazacağını ilk başta yazdı! "Kimsenin haddine değil"

Zonguldaklı başkan, en son yazacağını lk başta yazdı! Başkan, "Kimsenin haddine değil" diyerek adeta ateş püskürdü. 

Abone Ol

2021 2022 sezonu ve 2022 2023 sezonunda Bartınspor'da Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Serkan Yurtaçan, adeta ateş püskürdü. 

"Kırgınım sana Bartın"

Bartınspor'da iki dönem başarılı işlere imza atan ve başkanlık yaptığı dönemde kırgın olduğu kişiler olduğunu belirten Serkan Yurtaçan, "Kırgınım sana Bartın. En son yazacağımı ilk baştan yazayım, yazının tamamını okumadan neyin neden yazıldığını sorgulamadan her hangi yargıya kapılıp beni muhalefet etmekle veya Bartın spor karşıtı zümreye koymak kimsenin haddine değildir".

"Potansiyel var gerisi yok"

"Bir futbol kulübü düşünün 20 yılı aşkın süredir amatör lige demir atmış, bu süreçte yönetimlerdeki bir kaç yönetici uğraşıyor takımı profesyonele taşımak için. Yönetimler değişiyor, başkanlar değişiyor ama kader değişmiyor. Sonuç? Amatör lig, devam. Potansiyel var mı? Fazlasıyla potansiyel var, gerisi yok".

"Prosedür kurbanı olduk"

"Ben bu kulübe 2 yıl önce başkan oldum, bende bir kaç yönetici arkadaşımla bu kulübü idare etmeye çalıştım, şampiyon olduk, prosedür kurbanı olduk play off oynadık, olmadı, bizden sonra play off kalktı.

"Önümüze engeller konuldu"

"2. sene ucuna kadar geldik Türk futbolunun süregelen hastalığı yine ortaya çıktı, bahsettiğim potansiyeli harekete geçiremedik. Herkes sonuca baktı, şampiyon oldun çıkabildin mi? O kadar uğraştın iyi takım dendi nerde iyi takım çıkamadı hani? Fırtınalı havada, tufanda gemi ilerlemeye çalıştı, nelerle uğraştın kimse bakmadı, önüne ne engeller kondu kimse onu göz önüne almadı".

"Bartın'ın paraları gitti denildi"

"Bartın'ın paraları gitti(!!!) Bartın ın gençlerine şans verilmiyor(!!!) hani o sene bu seneydi ! Her şeyin bi sonu vardır, bıraktık. Gelen geldi".

"Yeni bir vizyonumuz var denildi!"

Yeni söylemler, yeni bir vizyonumuz var !Beş sene sonra görün takımı! Bartın'ın gençlerinin gözü aydın! Bartın'ın paraları boşa harcanmayacak. Yaşasın yeni kral! Nihayet en sonunda doğru yol bulundu!

"2 yıldır neredeydiniz?"

"Son zamanlarda bakıyorum herkes maddi manevi destek olma yolunda, en samimi düşüncemdir;, olması gereken zaten buydu. 

Yalnız soruyorum nerdeydiniz 2 yıldır? 

"Arayan yok soran yok"

"Gözümün önünden bir çok anı geçiyor.Yıllardır sonlanamayan hasret, zorluklarla geçen bir sezon, 2021-2022 sezonu takım şampiyon oldu ancak bir engel daha var TFF nin prosedürü play off.Bütün Bartın arkanda herkes hasretle play off bekliyor, arayan soran telefonlar durmuyor. Döndük arayan yok soran yok, ortada bir cenaze kaldır kaldırabilirsen, cenaze kalktı ama nasıl kalktı.

"Kara kara düşündük"

Yeni bir sezon 2022-2023.Tarih 2 Aralık 2022 yer birr yönetici arkadaşımızın iş yeri, saat:18.30 hava yağmurlu kara kara düşünüyoruz, otel para istiyor, otobüs para istiyor. Kastamonu Özel İdare deplasmanı var 2 gün sonra kasa tam takır kuru bakır, kimseden yardım yok, destek yok, takım şampiyonluğa gidiyor".

"Şu an destek olanlar bir otobüsü karşılayamadı"

"Ne hikmetse şu an 100 bin 200 bin gözünü kırpmadan verenler bir otobüsü, bir oteli karşılayamadılar".

"En yanlız kaldığım gün"

"Tarih 5 Nisan 2023 Polatlı maç günü, kendimi en yalnız hisssettiğim gündür, ramak kaldı şampiyonluğa".

"Takım otelden çıkamadı"

"Koskoca bir il takımı deniyor ya, koskoca bir il takımınının başındasınız, 1-2 yönetici arkadaş takım otelden çıkacak, çıkamıyor, maç şampiyonluk maçı, maç öncesinde tehditler, hakaretler rakip tarafından. Sözde yönetici arkadaşlar dahil bir Allah'ın kulu aramaz mı?"

"Tiyatro mu oynayalım"

"Maça çıkacağız şampiyonluk maçı moraller bozuk, şehrin sahipsizliği oyuncuların yüzüne vurmuş, moral vermek istiyorsunuz da sizin moraliniz yok ki ne kadar tiyatro oynayacaksınız oyunculara karşı".

"İl takımı saha bulamıyor"

"Futbolcu akıllıdır, hisseder, anlar. İl takımı(!) il takımı saha bulamıyor, il takımının (!) oynadığı maçlarda tribün kapanıyor, 30 dakika sonra yerel amatör maçında tribünler açılıyor.

"Ne projesi ne altyapısı"

"Diyorlar ki proje, altyapı. Neyin projesi? Neyin altyapısı? Maddiyat, saha, eleştiri...En yıkıcı olan, üzen durumda belki de hayatınızın en keyifli dönemlerini yaşayacağınız 2022 şampiyonluk sonrası play off öncesi dönemde bu işin zerre keyfini çıkaramamış olmak. Bunlar sadece 1-2 örnek çok defa yaşadığımız benzer durumlar. Hadi gelinde proje üretin bu durumda".

"Bir kere maça gelmeyenler seferber olmuş"

"Bakıyorum şu anda gerek bazı oda başkanları, gerek daha önceki yönetimde olupta bir kere maça gelmeyenler, bir kere tesise gelmeyenler 1 kuruş faydası olmayanlar BARTINSPOR için seferber olmuşlar, soruyorum neredeydiniz 2 sene boyunca bu seneki uğraşınızın 10 da 1 ini geçen sene ondan önceki sene yapsaydınız da bu takım çıksaydı".

"Yardım gecesinde ki paraların çoğu gelmedi"

"Takvim bastırdık sadece 500 adet tanesi 50 TL 3 günde 15 tane satamadık maliyeti kurtaramadık, yardım gecesi düzenledik alt toplamda toplanması gereken tutarın yüzde 10'unu 1,5 ayda zor topladık, beceremedik".

"Mevcut başkan borçları ödüyormuş"

Şimdi soruyorum. Sayın mevcut Bartınspor başkanı geçmişin borçlarını ödüyor muşsunuz ! Soranlara da neyi ödediğini sorduklarında kamp ücretini ödemişsin. Kampta ne ben ne ailem nede yakın dostlarım nede bir kaç yönetici arkadaşımın ailesi dostları kalmadı Bartınspor kamp yaptı".

"Ne borçlar ödedik" 

"Biz geldiğimiz de ne borçlar ödedik, bize söz verip bağış veya ödeme yapmayanlar şimdi sıraya girdiler. Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra hesaplarda elinin altındadır. Kulübe 1 TL girdi olmadı ki".

"Senin topladığın parayı 2 senede biz toplayamadık"

"Sezonun en kritik dönemiydi 33 günde 10 tane maç yaptı bu takım deplasman iç saha. Bunu en iyi yanındaki müdüre hanım bilir, geçirilen zor zamanları, yaşanan stresi.Bu kulübe senin sezon başında topladığın parayı biz 2 senede yarısını toplayamadık ki topla misli mislini topla, başta da olması gereken budur dedim".

"Sana geldik destek istedik"

"Sana geldik destek istedik dilinin ucuyla konuştun, bize iş yapanlardan bir şey talep edemeyiz dedin ama şimdi talep ediyorsun ki et zaten. Size bırakılan bağış makbuzunun da hiç bir yaprak harcamadan 7 ay sonra geri geldiğini, aldığın bir kombine için şu anda mevcut müdüre hanımın seni 3-4 kez aradığını ekleyeyim. İşte bu şehirdeki en büyük sıkıntı. Ben varsam işin içinde sonuna kadar, ben yoksam salla gitsin".

"Sportif Direktör bana başka konuşuyorsun dışarıda başka"

"Mevcut sportif direktör bana başka konuşuyorsun dışarda başka konuşuyorsun birilerinin dolduruşuna fena gelmişsin veya tabiatın öyle bilmiyorum". 

"33 günde 10 maça çıktık"

"Geçen seneyi eleştiriyormuşsun demişsinki x kişi y kişi neden idmana çıkmadı başkan neden müdahale etmedi, yanlış yapmışım. oyuncu isimleri telaffuz etmiyorum.Sayın beyefendi, değerli sportif direktör, 33 günde 10 maçtan bahsediyorum bu 33 gün zaten doğru düzgün idman yapılamadı Türkiye de hangi takım ve hangi takımın bütün oyuncuları bu süreçte idman kaçırmamış bunu en iyi senin bilmen lazım böyle bir tempoya normal bir insan vücudunun dayanamayacağını, illa ki her oyuncunun kaçırdığı idmanlar oldu, sırf eleştiri olsun diye bu lafları sarf etmenin amacı nedir?".

"Yaş ortalaması 25.60"

"Gelelim Bartın'ın paralarına, hedeflere, gençleşmeye, Bartın'ın gençlerine.Hiç bir tartışmaya kişisel değerlendirmeye gerek kalmadan bi kıyaslama yapacağım. Genç bir takım kuracağız. Geçen yıl Bartınspor yaş ortalaması 25.80. Bu yıl Bartın spor yaş ortalaması 25.60. Gençleşme? Nerede".

"Bu yıl kurulan takım 5 veya 6 milyon"

"Hesap makinasını alın hesaplayın. Bartın'ın paralarını yedirmeyeceğiz. Geçen yıl kurulan takım 2.600.000 tl (150-160.000 usd civarı enflasyonist bir ortam olduğu için usd olarak kıyas doğru olur) Bu yıl kurulan takım elimde net bir veri yok ama yapılan hesaba göre 5-6.000.000 tl civarında (usd olarak yaklaşık 200.000 usd)B undan sonraki transferlere verilecekler ekstrası".

"Bartınlı oyuncu sayısı 5 ya da 6"

"Bartınlı gençler oynayacak. Geçen yıl Bartınlı oyuncu sayısı 3. Bu yıl Bartınlı sayısı 5-6. Teşekkür etmek küçüklük değildir ama bir şey dikkatimi çekti, imza töreni baktım 19-20 yaşında genç bir arkadaşa 'Bizi seçtiğin için teşekkürler' dediniz. Bakıyorum cv sine balda maçı yok nerdeyse, geçen yıl bu takıma şu anda Manchester United'ın kalecisini yedek bırakan kaleci geldi. Defalarca profesyonel liglerde oynamış stoperler, orta sahalar geldi defalarca bu ligde şampiyon olmuş oyuncular geldi ama ben onlara teşekkür etmedim, hoşgeldiniz dedim, teşekkür edecek onlar, 87 yıllık bir kulübe geldiler.H aksızlık ettim hepsine tek tek teşekkür ediyorum, şimdi. Ve de hepsi de sağ olsunlar çok düşük rakamlara geldiler. Bu takım şampiyon olduğunda grupta transfer maliyeti bakımından 5. idi, son haftalara kadar elimizde olup bilinen nedenlerden ötürü şampiyonluğu kaçırdığımız geçen sezon ise 6.idi. 

"Şampiyonluğa oynamak zorundasınız!"

"Bi ara dediniz geçmiş yönetimler triyonlar harcadı sizin sözünüz bu. Başta söylenenlere sonrasında gidişata ve bu verilere bakaraktan çokta zor olmayan bu grupta şampiyon olmak veya şampiyonluğa oynamak zorundasınız".

"İnsanları kandırmayın"

"İnsanları biz az bütçeli takım kuruyoruz, kurduk hedefimiz bu sene ligde orta sıralar deyip kandırmayın, olası başarısızlığa yol yapmayın. Grupta da en fazla para harcayan takımların başında geliyorsunuz.

Başta da söylediğim gibi kimse anlamadan dinlemeden, gerçekleri öğrenmeden beni muhalefet yerine koyamaz, buda böyle biline. Son olarak önümüzdeki hafta başlayacak olan bal liginde Bartınspor'a canı gönülden başarılar diliyorum. Yolun sonu şampiyonluk olsun" dedi.