ZONGULDAK

Zonguldak'ın ilçesinde keserli cinayet!

Zonguldak'ın bir ilçesindeki, köyde 78 yaşındaki Ali Genç, başına keserle vurularak öldürüldü. Cinayet zanlısı yaşlı adam tarafından çocukken cinsel tacize uğradığını iddia etti.

Abone Ol

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Temenler köyünde 4 Temmuz 2022'de meydana gelen olayda, 78 yaşındaki Ali Genç, başına keserle vurularak öldürüldü. 

Çaycuma ilçesine bağlı Temenler Köyü'nde 4 Temmuz 2022 tarihinde yaşanan keserli cinayette, katil zanlısı Fikret Canbaz, mahkeme tarafından tutuklandı.

Ali Genç'in  Cinayeti ve Olayın Detayları

Almanya’dan izne gelen torunu E.P., dedesini hareketsiz bulduktan sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Ali Genç'in sert bir cisimle öldürüldüğünü tespit etti. İlk etapta E.P. gözaltına alınarak tutuklandı.

Güvenlik Kameraları Katil Zanlısını Ele Verdi

Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri, sahipsiz bir çift ayakkabı buldu ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelinin Fikret Canbaz olduğu tespit edildi. Canbaz, cinayetin ardından evdeki kıyafetleri alıp kendi ayakkabılarını bırakarak kaçmıştı.

Antalya'da Yakalandı ve Tutuklandı

Fikret Canbaz, ağustos ayında Antalya’da bir uyuşturucu operasyonu sırasında yakalandı ve Zonguldak’a getirilerek cinayet mahallinde keşif yaptırıldı. Ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. E.P.’nin ise suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldığı bildirildi.

Savcı Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstedi

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında savcı, sanık Fikret Canbaz için ‘canavarca hisle tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve ‘nitelikli hırsızlık, mala zarar verme ve konut dokunulmazlığının ihlali’ suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca, azmettirici olduğu iddia edilen O.K.’nin beraatini istedi.

Sanık Avukatından Haksız Tahrik Talebi

Duruşmada savunma yapan Fikret Canbaz, cinayeti işlediği için pişman olduğunu belirtti. Sanık avukatı ise haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını ve tutukluluk süresinin uzunluğunu öne sürerek müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme, azmettirici olduğu öne sürülen O.K. ve avukatının duruşmaya katılmaması nedeniyle kararın ertelenmesine karar verdi. Ancak, Fikret Canbaz’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Zonguldak'ta yaşanan akıl almaz cinayetler! Annelerini, arkadaşlarını, sevgililerini hatta komşularını katlettiler

Zonguldak Haberleri