DEVREK

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde simitçi heykeline saldırı yapıldı!

Simitçi heykeli 2. kez saldırıya uğradı. Devrek'te, "Simitçi Heykeli"nin kolu ve elindeki simit, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 2. kez kırıldı.

Abone Ol

Heykelin kolunun kırık elinde simit olmadığını fark edenler, olaya tepki gösterdi. Devrek Belediyesi'nce 31.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali, kapsamında Heykel sanatçısı Yurda Şahin ve Nazmi Özden tarafından Simitçiler çarşısı girişine "Simitçi Heykeli" yapıldı.  

Yaklaşık 2 ay yapımı süren 1 metre 75 santim boyundaki heykelin kolu ve elindeki simit, geçtiğimiz yıllarda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tarhip edilmişti. Saldırıya uğrayan heykel tekrar onarmıştı. Yıllar sonra bugün yine "Simitçi Heykeli" 2. kez saldırıya uğradı kolu ve elindeki simidi kırıldı. 

Hatıra fotoğrafı çektirmek için gelenler, heykelin kolunun kırık ve elinde simit olmadığını fark edince tepki gösterdi. Heykelin zarar gördüğünü gören vatandaşlar yapılana sessiz kalmadı. Bunu yapana tepki göstererek heykele zarar veren kişilerin bulunmasını ve ceza almasını isteyen vatandaşlar; 

"Fotoğraf çektirmeye geldiğimiz zaman heykelin kolunun ve elindeki simidin kırıldığını gördük. Büyük üzüntü yaşadık. Kim neden ve niçin yaptı bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Zarar verenler, emek hırsızıdır. Bunun başka bir tarifi olamaz. Bu heykel Devrek'in simgesi olan simidi ve simitçiyi tasfir ediyor kısacası Devrek'i temsil ediyor bu yüzden kısa zamanda yenilenmesi gerekiyor." dedi.