ÇAYCUMA

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine önemli yatırım!

Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya'nın girişimiyle, ilçede uzun zamandır eksikliği hissedilen tenis kortları için çalışmalar başladı. İlçedeki spor olanaklarını genişletme amacıyla başlatılan proje kapsamında, stadyumun yanındaki boş arazide tenis kortlarının yapımına start verildi.

Abone Ol

Kaymakam Kaya, daha önce ilçede görev yapan gazetecilerle yaptığı görüşmede, Çaycuma'da tenis kortlarının olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirtmiş ve bu eksikliğin giderilmesi için girişimlerde bulunacağını söylemişti. Bu sözlerin ardından düğmeye basan Kaya, ilçeye modern standartlarda tenis kortları kazandırmak için harekete geçti.

Çaycuma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Kompleksi'nde yapımına 15 Ağustos 2024'te başlanan 4 adet tenis kortunu Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Yüksel, İlçe Gençlik Spor Müdürü Şendoğan Kaya, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Ali Başören ve Adnan Tıska tarafından yerinde inceledi.

Uluslararası standartlara uygun şekilde inşa edilen kortlar, balonla kaplanacak olup, soyunma odaları, hakem ve antrenör odaları ile sosyal tesisleri de bünyesinde barındıracağı ifade edildi.

Tamamlandığında ulusal ve uluslararası tenis turnuvalarına ev sahipliği yapacak olan tesis, Türkiye Tenis Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen şampiyonalar ve turnuvalara ev sahipliği yapacağı belirtildi.