ZONGULDAK

Zonguldak Terakki Mahallesi'nde neler oluyor?

Zonguldak Terakki Mahallesi saldırıya uğradı... Vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı... İşte detaylar...

Abone Ol

Zonguldak Terakki Mahallesi Sivri Sinek Krizine Yenik Düştü

Sivri Sinekler Terakki'yi Rahatsız Ediyor

Zonguldak’ın Terakki Mahallesi, yaz mevsimiyle birlikte artan sivri sineklerin etkisi altına girdi. Yüksek sıcaklıklar ve nem, sivri sineklerin üremesi için uygun bir ortam sağlayarak bu sorunun boyutlarını artırdı. Mahalle sakinleri, evlerinde sineklerden kaçmak için cam pencerelerini açamaz hale geldiklerini ve evlerinde rahat bir şekilde duramadıklarını belirtti.

Vatandaşlar Eczanelere Akın Etti

Sivri sineklerin neden olduğu ısırıklar, mahalle sakinlerinin sağlık sorunları yaşamasına yol açtı. Sinek ısırıklarından kaynaklanan kaşıntı ve alerjik reaksiyonlar nedeniyle birçok kişi, eczanelere başvurdu. Eczanelerde sinek ısırıklarına karşı çeşitli kremler ve ilaçlar arayan vatandaşlar, bu durumun hızla çözülmesini talep etti.

Cam Pencere Açmak Neredeyse İmkansız 

Sivri sineklerin yoğunluğu nedeniyle, Terakki sakinleri evlerinin pencerelerini açmaktan çekinir hale geldi. Pencerelerin açılması, evin içinde daha fazla sinek bulunmasına neden oluyor ve bu durum, hem konforu hem de sağlığı olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, açık pencere kullanımıyla birlikte evdeki hava sirkülasyonunun da etkilendiğini belirtiyor.

Mahalle Sakinlerinin Tepkisi

Vatandaşlar, bahçelerinde ve evlerinde yaşadıkları sinek sorunu nedeniyle yetkililere seslerini duyurmakta zorlanmadılar. “Cam pencere açamaz hale geldik. Her yerimiz sinek ısırığı. Lütfen doğru düzgün buralar ilaçlansın. Bu sene çok sinek var. İnsanlar kapı pencere açamaz hale geldi. Lütfen özellikle mahallemize bir çözüm bulunsun” şeklinde ifadeler kullanan mahalle sakinleri, duruma acil bir çözüm bulunmasını talep etti.