ZONGULDAK

Zonguldak milletvekili Saffet Bozkurt ne iş yapıyor?

Emeğin başkenti Zonguldak Ak Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) milletvekili Saffet Bozkurt ne iş yapıyor?

Abone Ol

Saffet Bozkurt: Yaşamı ve Kariyeri

Erken Yaşam ve Eğitim

Zonguldak milletvekili Saffet Bozkurt, 9 Ekim 1970 tarihinde Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Sinitli köyünde dünyaya geldi. Babası Halit ve annesi Fatma olan Bozkurt, çocukluk ve gençlik yıllarını Kdz. Ereğli'nin Kandilli Beldesi'nde geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı.

Mesleki Kariyer

İş hayatına Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Zonguldak Çıraklık Kursu'nda 2 yıl boyunca Torna Tesviye eğitimi alarak başlayan Saffet Bozkurt, daha sonra TTK'ya bağlı Armutçuk Müessesesi'nde Mekanik Atölye'de çalıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1994 yılında mezun oldu ve 1995-2023 yılları arasında Kdz. Ereğli'de serbest avukatlık yaparak meslek hayatını sürdürdü.

Sivil Toplum Görevleri

Bozkurt, kariyeri boyunca aktif bir şekilde sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Bu görevler arasında Zonguldak Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği Başkan Yardımcılığı, Umut Feneri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Verem Savaş Derneği Genel Sekreterliği ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti üyeliği bulunmaktadır.

Siyasi Kariyer

Saffet Bozkurt, siyasi arenada da aktif olarak yer almıştır. 2006-2008 yılları arasında AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini üstlenmiş ve 6 Eylül 2020 tarihinde aynı partinin Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı'na seçilmiştir. Ayrıca 2011, 2015 ve 2018 yıllarında yapılan genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuştur.

Aile Hayatı ve Kişisel Özellikler

Orta düzeyde İngilizce bilen Saffet Bozkurt, evli ve 2 çocuk babasıdır.