ZONGULDAK

Zonguldak-Karabük tren seferlerinde gerçek hız isteniyor!

İmza Gazetesi'ne ulaşarak yetkililere sesini duyurmak amacıyla konuyla ilgili şikayetlerini ve taleplerini dile getiren vatandaş, Zonguldak'ın bunu hak etmediğine vurgu yaptı.

Abone Ol

Gerek madenlerde, gerek yolculuklarda yıllardıran beri kullanılan demiryolları Zonguldak'ın bir simgesi haline gelmiş vaziyette. Teknoloji ilerledikçe Yüksek Hızlı Tren gibi birçok seyahat imkanı bulunurken Zonguldak-Karabük arasında gerçekleşen tren seferlerinin artık otobüs seferlerinden daha uzun olması vatandaşı huzursuz etti.

İzmir'den Karabük'ün Safranbolu ilçesine taşınan vatandaş, İmza Gazetesi'ne ulaşarak yetkililere sesini duyurmak amacıyla konuyla ilgili şikayetlerini ve taleplerini dile getirdi.

"ZONGULDAK NEDEN BU KADAR GERİDE BIRAKILIYOR"

Zonguldak-Karabük seferlerinin normalden uzun sürdüğünü öne süren vatandaş, Zonguldak'ın maden açısından zengin olduğunu ve doğalgaz da çıkartıldığını belirterek ulaşım ağının genişlemesi gerektiğini söyledi.

Vatandaş, Ankara ve İstanbul'da bulunan yüksek hızlı trenleri örnek göstererek, "Tren seferleri 3 saat sürüyor ancak otobüsler 3 saatten daha kısa bir sürede ulaşım sağlıyor. Zonguldak neden bu kadar geride bırakılıyor? Zonguldak hem Madenci şehri, hem de doğalgaz çıkartılıyor. Seferlerin bu kadar yavaş ve kısıtlı olmaması lazım. Artık tüneller çok daha rahat yapılabiliyor Zonguldak'ın sadece Karabük değil birçok ile hattı olması lazım" idadelerini kullandı.