ZONGULDAK

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü karşısında olacak iş değil!

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünün karşısındaki kavşakta trafik ışıklarının yanmaması, tedirginlik yaşatıyor.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberinde, Zonguldak’ın Kozlu ilçesi sahil yolu güzergahındaki İl Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında bulunan en işlek kavşaktaki trafik ışıklarının yanmamasının, vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtığı gözlemlendi. 

“Adeta kazaya davetiye çıkarıyor”

Bugün (13 Ağustos 2024 Salı) saat 10.00’da trafik ışıklarının ikaz vermediği kavşakta bekleyen vatandaşlar, şöyle konuştu”
“İnanılır gibi değil, İl Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında trafik ışıkları yanmıyor,  ikaz vermiyor. Adeta kazaya davetiye çıkarılıyor, olacak iş değil. Görüyor musunuz, şu anda araçların geçişlerini yaptıkları yolun yanındaki yaya geçitindeyiz ve tehlike arz ediyor. Yetkililerden, üzücü bir kaza yaşanmaması adına buradaki trafik sinyalizasyonundaki çalışmayan arızanın giderilerek eksikliği bir an önce gidermelerini talep ediyoruz.”

Şehir merkezindeki trafik ışıkları çalışıyor 

Bu arada şehir merkezindeki kavşaklarda yer alan trafik ışıklarının yanıp sönerek ikaz verdikleri görüldü.

Trafik lambalarını kim kontrol ediyor?

Uygulamanın, standart ve tekniğine uygun olarak yapılıp - yapılmadığı Karayolları Genel Müdürlüğünce kontrol edilir. Tespit edilen aykırılıklar, ilgilisince uygun hale getirilmediği takdirde Karayolları Genel Müdürlüğünce ve gerektiğinde zabıta ile iş birliği yapılarak ortadan kaldırılır.

Trafik sinyalizasyonu ne demek?

Trafik sinyalizasyon sistemleri motorlu taşıtlar ve yayaların ışıklı ikazlar ile uyarılması ve geçiş üstünlüklerinin tanzim edilmesini sağlayan sistemlerdir.
Sinyalizasyon, kullanılan araç türünün bir önemi olmaksızın can güvenliğinin sağlanması için kullanılan sistemlerden biridir. Sinyalizasyon sadece trafikte değil çocuklar için basit sinyalizasyon sistemli pistlerde trafik kurallarını öğrenmesinde de kullanılmaktadır.

Zonguldak Haberleri