ZONGULDAK

Zonguldak Gazipaşa Caddesi için "dikkat" çekici öneri!

Zonguldak’ın şehir merkezindeki Gazipaşa Caddesi’nden ambulansların geçmemesi için “dikkat” çekici ilginç önerilerde bulunuldu.

Abone Ol

Zonguldak’ın şehir merkezindeki Gazipaşa Caddesi’nden ambulansların geçmemesi için “dikkat” çekici ilginç önerilerde bulunuldu. 

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, emeğin başkenti kömür kent Zonguldak’ın şehir merkezindeki en işlek Gazipaşa Caddesi’nde her daim yoğun trafik akışının yaşanmasından dolayı ambulans sürücülerinin sıklıkla muzdarip oldukları gözlemleniyor.

“Hastaların sağlığı için ölçüm yapılmasını istiyoruz”

Devrek, Gökçebey ve Çaycuma ilçesi güzergahından hasta taşıyan ambulansların Gazipaşa Caddesi’ni kullanmak yerine şehir merkezinin girişine yakın Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünellerinden faydalanarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine daha kolay ulaşabileceklerini tahmin ettiklerini, bu konuda da yetkililer tarafından süre ve zamanlama ölçümü yapılmasının doğru bir adım atılmış olacağına dikkati çeken çok sayıda  vatandaş, şöyle konuştu:
“Zamanla yarışan ambulans sürücülerinin hastaneye bir an önce yetiştirmeye çalıştıkları hastalarımız için hangi güzergah avantajlıysa kullanılması gerekmektedir. 
Zonguldak ili ile Kilimli ilçesini bölünmüş yol standardında birbirine bağlayan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünellerinin yapılmasıyla güzergâhın mesafesinde kısaltma olduğunu duymuştuk, bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi lazım. Söz konusu güzergahlardan şehir merkezine doğru yönelen ambulanslar için tünellerin kullanılması avantaj teşkil edebilir. Naçizane önerimizin dikkate alınarak Gazipaşa Caddesi ile Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünellerinden Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi güzergahlarında ölçüm yapılmalıdır. Hastaların sağlığı için süre ve zamanlama ölçümü yapılmasını istiyoruz. Bu önerimiz faydalıysa belki de can kurtarılmasına katkı sağlanmış olunabilir.”

Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri

Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi internet web sitesinde de Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:
“5 Şubat 2022'de hizmete açılan Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile yerleşim alanlarından geçen transit trafiğin şehir dışına alınarak bölgedeki ulaşımın düzenlenmesi amaçlanmıştır.


 
Toplam 34 kilometrelik Zonguldak-Kilimli Yolu'nun hizmete sunulan kesiminde; tamamı çift tüplü inşa edilen 1.546 metrelik Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı-1 Tüneli, 337 metrelik Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı-2 Tüneli, 237 metrelik Uzunkum Tüneli ve 382 metrelik Aslankayası Tüneli olmak üzere toplam 2.502 metrelik tünel imalatı ile toplam uzunlukları 457 metre olan Karaelmas-1 ve Uzunkum Köprülü Kavşakları yer almaktadır.

‘30 dakikada geçilen güzergah 25 dakika kısaltıldı’

Zonguldak ili ile Kilimli ilçesini bölünmüş yol standardında birbirine bağlayan güzergâhta 4,5 km kısalma sağlanmış, 30 dakikada geçilen güzergah 25 dakika kısaltılarak seyahat süresi 5 dakikaya indirilmiştir.”