ZONGULDAK

Zonguldak Filyos Limanı'nda hazırlıkları tamamlanan Oruç Reis gemisi İstanbul boğazında!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki Filyos Limanı'nda hazırlıkları tamamlanan Oruç Reis gemisi İstanbul boğazında!

Abone Ol

Somali’de petrol ve mineral arama çalışmaları başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı arasında kara ve açık deniz bloklarında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında Oruç Reis Araştırma Gemisi, Somali’de denizde sismik veri toplama çalışmalarına başladı. Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan gemi, dün Zonguldak’tan yola çıkarak saat 11.00’de İstanbul Boğazı’na ulaştı.

Loading...

Boğaz geçişi 3 saat sürdü

Oruç Reis’in İstanbul Boğazı’ndan geçişi yaklaşık 3 saat sürdü ve bu anlar havadan görüntülendi. Geçişini tamamlayan gemi, Somali’ye doğru rotasına devam etti. Geminin Somali’de her biri 5 bin kilometrekare büyüklüğünde 3 ruhsat sahasında sismik veri toplayacağı ve çalışmaların yaklaşık 7 ay süreceği belirtildi.

Türkiye, Somali’de sismik arama yapacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) yürüteceği çalışmalar, Somali kara ve açık deniz bloklarında önemli arama faaliyetlerini kapsayacak. Oruç Reis, denizde sismik veri toplama görevini üstlenerek, Somali’nin enerji kaynaklarının keşfinde rol oynayacak.