ZONGULDAK

Zonguldak, Düzce, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon ve Rize... Karadeniz istila altında!

Zonguldak, Düzce, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon ve Rize gibi Karadeniz Bölgesi'nde yer alan birçok şehir, kahverengi kokarca böceği istilası altında.

Abone Ol

Özellikle geçtiğimiz yıldan bu yana bu böcek ile mücadele eden vatandaşlar, durumun kontrol altına alınamaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Fındık Üretimi Tehlikede!

Kahverengi kokarca, fındık üretimine ciddi zarar veriyor. Bu zararlı böcek, fındık bahçelerinde hasada büyük ölçüde darbe vurmuş durumda ve fındık üretiminin neredeyse durma noktasına gelmesine neden oldu. Vatandaşlar, bu zararın daha da büyümesini önlemek amacıyla sosyal medya üzerinden acil durum ilan edilmesi çağrısında bulunuyor.

Sosyal Medyada Birleşen Vatandaşlar, "#kahverengikokarcaböceğineçözüm"

Sosyal medyada "#kahverengikokarcaböceğineçözüm" etiketiyle 55 binin üzerinde paylaşım yapıldı. Vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan acil yardım beklerken, çaresizliklerini dile getiriyorlar. Bölgedeki birçok kişi, evlerinin ve tarım alanlarının bu böcekler tarafından istila edilmesinden endişe duyuyor.

Vatandaşların Feryadı, "Her Gün Böcek Yakalamaktan Yıldık!"

Vatandaşlar, evlerinde bile bu istilanın etkisini hissediyor. Bir vatandaş durumu şu sözlerle özetliyor; "Her gün böcek yakalamaktan yıldık! Her gün penceremin perdesinde bir iki tane yakalıyorum bu böcekten. Ya zamanla daha fazla olur ve evimi sararsa diye aklım çıkıyor. Kaldı ki memleketteki fındık bahçemizde de olabilir. Malum Ordu, bu durumla mücadele ediyor. Bir çözüm bekliyoruz."

İstilaya Karşı Acil Çözüm Çağrısı

Vatandaşların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar hızla yayılmaya devam ediyor. Bir paylaşımda ise şu ifadelere yer veriliyor:
"Şuan bir afete doğru sürükleniyor ülke! Kahve rengi kokarca böcekleri, fındık alanı ve o alanlara yakın yerleşim yerlerini istila etmiş durumda. Neden haberi yapılmıyor? Neden hızlıca çözüm aranmıyor? Böcekler bitkilerin özünü emdiği için çürüyor ve gelişimini tamamlayamıyor! Tarım çok büyük bir darbe altında! İstila olan bölgelerde insanlar cam kapı açamıyor! Gündeme getirin duyurun lütfen insanlar mağdur!"

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çözüm bekleyen bölge halkı, durumu gündeme taşımaya devam ederken, zararın daha da büyümeden duruma müdahale edilmesini bekliyor. 

Zonguldak Haberleri