ZONGULDAK

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem'in karnesi: Neler yaptı?

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in yaklaşık 4 aylık görev süreci biraz çalkantılı geçti. İşte vatandaşın en çok şikayet ettiği konu:

Abone Ol

Zonguldak Belediyesinin ekonomik durumunu ortaya sermek adına binaya pankart asan Tahsin Erdem, bu nedenle vaatlerini erteledi.  

Vaatlerini erteleyen Tahsin Erdem’in görev sürecine vaatlerinden ziyade zamla başlaması da kısa sürede tepki topladı. 

Peki Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem neden bu kadar fazla tepkiye maruz kaldı? 

31 Mart yerel seçimlerinde önceki dönem Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a büyük bir oy farkı atan Tahsin Erdem’in galibiyeti neredeyse bütün Zonguldak’ı sevince boğmuştu. 

Ömer Selim Alan’ı kibirli bulan vatandaşlar, Tahsin Erdem’in seçim dönemindeki performansı ve samimiyetinden ötürü oldukça güveniyordu. Özellikle Sosyal Belediyecilik vaadi vatandaşları büyülemişti. 

Ancak ardı ardına gelen zam haberleri vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı. Tepkiler ne kadar büyük olsa da henüz Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’den umut kesmiş değil. 

Tahsin Erdem’in bundan sonraki süreçte atacağı adımlar vatandaşlar ile arasındaki ilişkinin yönünü de belirleyecek. 

Tahsin Erdem’e en çok hangi konuda tepki gösterildi? 

ZAMLAR 
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, göreve gelmesinin ardından Kapuz Plajı giriş ücreti, Kapuz Plajı Sosyal Tesis ürünleri, evlere su tarifesine, otopark ücretleri,  Özel Halk Belediyesi ve dolmuşlar, Kara Taşıt Araçları Çalışma İzin Belgeleri, Dolmuş ve Taksicilerin işgaliye ücretleri,  

Taksici ve dolmuşçular, mevcut işgaliye ücretinden oldukça rahatsız olmuş durumda. Zamların geri çekilmesini ya da en azından makul seviyeye getirilmesini bekliyor. 

OTOPARK 
Zonguldak’ta özellikle lavuar alanında başlayan inşaat çalışmalarıyla birlikte daha da artan otopark sorunu bütün kenti etkisi altına aldı. 

Vatandaşlar, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’den konuyla ilgili çözüm üretmesini beklerken ücretli otopark sayılarının artırılması ve trafiğin Gazipaşa caddesi ile Valilik binası önüne kadar sıçradı. 

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube ekipleri her gün konuyla ilgili anons ve gerekli cezai işlemleri uygulasa da bu sorun kısa vadede çözülmeyecek gibi görünüyor. 

Özellikle bu konuda Tahsin Erdem’in atacağı adımlar oldukça önem arz ediyor. 

BELEDİYEDE YAVAŞ İŞLEYİŞ! 
Zonguldak Belediyesine bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü, geride kalan 3,5 aylık süreçte kent merkezinin bazı noktalarında yetersiz kaldı. Mahallelerde biriken çöpler, Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri hakkında şikayetleri artırdı ve Tahsin Erdem’in eleştirilmesine neden oldu. 

Bazı mahallelerde ise hala sinek ilaçlama işlemleri ile ilgili şikayetlerin gelmeye devam ettiği öğrenildi. 

İŞE ALDIĞI PERSONELLER! 
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in sosyal medya hesaplarını yönetmesi için işe aldığı çifte verdiği maaş miktarı ve Belediye Hukuk Danışmanı olarak getirdiği avukatın AK Parti Bayrampaşa Milletvekili aday adayı olması tepkileri beraberinde getirdi. 

SU SORUNU 
Zonguldak’ta özellikle Karaelmas mahallesinde uzun süre su sorunu yaşandı.  

Eksik akan bazen de hiç akmayan sular adeta mahalle sakinlerini çileden çıkartacak kadar uzamasına karşın Zonguldak Belediyesinin kısa süre önce su sorununu çözdüğü öğrenildi. 

ZONGULDAK’TA BİR İLKİ YAPTI! 
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, bütün bu eleştirilerin ve zamların yanı sıra kentte bir ilki gerçekleştirdi. 

Türkiye A Milli Takımı’mızın mücadele ettiği 2024 Avrupa Şampiyonası için sahil bandında ekran kurdu. 

Dev ekranın kurulduğu konum çokça eleştirilmiş olsa da böylelikle Zonguldak’ta ilk kez milli maç heyecanı yaşanmış oldu.