ZONGULDAK

Zonguldak Barosu Çocuklara Kelepçe Takılmasını Kınadı

Zonguldak Barosu, Ereğli ilçesinde meydana gelen ve sosyal medyada gündeme gelen 13 yaşındaki engelli çocuk T.D'ye kelepçe takılması olayıyla ilgili açıklamada bulundu.

Abone Ol

Ereğli'de Yaşanan Olay Üzerine Zonguldak Barosu Açıklama Yaptı

Baro, çocuklara kelepçe takılmasının yasal olmadığını vurgulayarak, konuyla ilgili işlemlerin başlatılması gerektiğini belirtti.

Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında Ters Kelepçe Uygulaması Kınandı

Zonguldak Barosu'nun açıklamasında, çocuklara kelepçe takılmasının 5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında yasaklandığı hatırlatıldı. 13 yaşındaki engelli çocuk T.D'nin gözaltına alınırken ters kelepçe uygulamasına maruz kalmasının, ulusal ve evrensel hukuk kurallarını ihlal ettiği vurgulandı.

Adli Süreç Başlatılması İçin Yasal Başvurular Yapılacak

Zonguldak Barosu, söz konusu olayın adli sürecinin başlatılması için gerekli yasal başvuruların yapılacağını ve sürecin yakından takip edileceğini kamuoyuna duyurdu. Çocuk Hakları Komisyonu, yaşanan olayın aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması için gereken adımların atılacağını belirtti.

Toplumsal Hassasiyet Artıyor

Zonguldak Barosu'nun açıklamasıyla birlikte toplumda çocuk haklarına yönelik duyarlılık ve hassasiyet artıyor. Benzer durumların yaşanmaması ve çocukların haklarının korunması adına adli sürecin titizlikle yürütülmesi bekleniyor.